OWK 1 schiet uit startblokken in 1e wedstrijd in zaalcompetitie tegen Rigtersbleek

OOSTWOLD – Op zondag 8 november 2015 begon dan eindelijk de langverwachte zaalcompetitie. Na vorig jaar een goed kampioenschap te hebben behaald in de 2e klasse mocht het vlaggenschip van OWK vandaag laten zien wat het waard was in de 1e klasse.

Het gevoel was goed, want na een nette eerste seizoenshelft op het veld en een goede voorbereiding in de zaal was het vertrouwen groot. Coach Michel Daling heeft enkele wijzigingen doorgevoerd ten opzichte van het veld en vandaag was het moment om te zien waar het team stond.

De tegenstander van vandaag was Rigtersbleek 1, een ploeg die op het veld uitkomt in de overgangsklasse.  Gelijk een wedstrijd die een goede test zou zijn voor de ploeg uit Oostwold dus, want Rigtersbleek heeft in het verleden altijd goede teams neergezet en is altijd een lastige tegenstander gebleken. Maar goed… we kennen allemaal dat spreekwoord over in het verleden behaalde resultaten…

Na een lange maar gezellige rit naar Enschede kon de wedstrijd om 15:00 dan eindelijk beginnen. Michel Daling had van tevoren aangegeven dat ons manco nog wel eens was dat we in het begin van de wedstrijd wat slap waren, dus dat zou vandaag anders moeten. OWK schoot dan ook uit de startblokken en kwam in de 1e minuut al op een 0-1 voorsprong. Toch wist Rigtersbleek direct te pareren en na twee minuten stond er een 1-1 op het scorebord.

OWK zette in deze fase druk op de tegenstander en Rigtersbleek wist hierdoor maar moeilijk te scoren. De Oostwolders zelf creëerden echter prima aanvallen en de scoringsmachine werd al snel aangezet, waardoor OWK al snel via een 3-6 score uitliep naar een 6-12 voorsprong. Uiteindelijk wisten beide teams nog eenmaal de korf te vinden, wat een 7-13 ruststand tot gevolg had.

OWK was op de goede weg, het spel was prima en de aanvallen werden goed neergezet en vakkundig afgerond. Dit zou de ploeg uit Oostwold in de tweede helft moeten doorzetten, dan zou er verdedigend minder druk komen en zou er een mooie score uit moeten kunnen rollen.

De tweede helft was van een iets minder hoog niveau, mede door het ontregelende spel van Rigtersbleek. Het eerste aanvalsvak van OWK werd geregeld achterverdedigd wat de wedstrijd behoorlijk vertraagde. Hierdoor duurde de aanvalsopzet van OWK iets langer waardoor de scores dus automatisch iets minder makkelijk vielen. Door het sterke verdedigen echter wel door te zetten lukte het de ploeg al snel uit te lopen naar een 8-16 voorsprong. De Oostwolders gingen rustig door met scoren, maar bij Rigtersbleek stond het vizier nog niet op scherp. De ploeg uit Enschede scoorde nog vier keer, maar OWK zette daar in het laatste deel van de wedstrijd nog zes goals tegenover, resulterend in een 12-22 overwinning voor de ploeg uit Oostwold.

Al met al een uitstekend begin van de zaalcompetitie en OWK heeft een visitekaartje afgegeven. Nu is het zaak om deze lijn door te trekken en volgende week in de eerste thuiswedstrijd tegen ZKC’19 ook de punten te pakken. We hopen jullie daar allemaal te zien! Vergeet hierbij het voorprogramma van OWK 3 (om 12:05) en OWK 2 (om 13:25) niet. OWK 1 – ZKC’19 begint om 14:45 in de Rodenburghal. Tot dan!