Eerste toegankelijkheidssticker in gemeente Leek van Platform Gehandicapten

LEEK – De Week van de Toegankelijkheid vindt dit jaar plaats van 7 t/m 12 oktober. Onder het motto “Meer dan welkom” laten mensen met beperkingen tijdens de week van de Toegankelijkheid zien hoe belangrijk het is dat iedereen mee kan doen.

Klantvriendelijkheid betekent dat mensen zich welkom voelen, dat er rekening met hen wordt gehouden. In de provincie Groningen wordt al geruime tijd gewerkt aan de website “Toegankelijk Groningen”, waarbij zoveel mogelijk voor publiek toegankelijke gebouwen en voorzieningen goed in kaart worden gebracht. Via de website kan men dan vooraf bekijken of het te bezoeken object goed toegankelijk is.

Binnen de gemeente Leek is het Platform Gehandicapten Leek in samenwerking met enige vrijwilligers van Punt 1 bezig om de verschillende gebouwen en objecten te inventariseren. Indien een gebouw aan de gestelde voorwaarden voldoet dan zal op het gebouw een sticker worden aangebracht.

Het gemeentehuis in Leek is inmiddels gecontroleerd en voldoet aan deze voorwaarden.

Op donderdag 10 oktober 2013 zal om 14.30 uur in het gemeentehuis Tolberterstraat 66 te Leek door de Provinciale Chronisch Zieken en Gehandicaptenraad Groningen (PCG) in samenwerking met het Platform Gehandicapten Leek de eerste sticker in de gemeente Leek aan de burgemeester, de heer B.C. Hoekstra worden overhandigd. Aansluitend zal de sticker worden aangebracht.

Dat de gemeente Leek serieus bezig is met een goede toegankelijkheid van de gemeente voor mensen met een beperking blijkt uit het feit, dat het Platform Gehandicapten Leek nauw betrokken is en wordt bij het aanbrengen van voorzieningen voor mensen met een beperking bij de herinrichting van het centrum van Leek/Nietap. Dit centrum is dan uitstekend toegankelijk voor bijvoorbeeld rolstoelers en personen met een visuele handicap.

Back to top button