42e Stoomdagen op Landgoed Nienoord druk bezocht!

LEEK – De Stoomdagen zijn afgelopen Hemelvaartweekend alweer voor de 42ste keer georganiseerd. Het evenement is van 14 mei t/m 17 mei goed bezocht in Familiepark Nienoord. Vele kinderen kwamen met hun ouders en opa en oma langs om alle toestellen te bekijken en een paar ritjes op de verschillende treinen te maken.

De 800 meter lange Genzelbahn is erg goed bezocht, deze baan is al 35 jaar actief op Familiepark Nienoord. Op het 400 meter lange Nienoord Spoor hebben veel bezoekers een kijkje kunnen nemen bij Loc1, zij heeft haar 50e verjaardag dit jaar gevierd. Ook konden echte liefhebbers dit weekend hun hart weer ophalen bij het zien van alle verschillende modellen en treinen. Ook waren er veel oude tractoren en het agrarische leven van vroeger kon herbeleefd en ervaren worden.

De Internationale Stoom- Modelbouw- en Agridagen zijn een begrip onder de stoom- en modelbouwers. Doordat er op Familiepark Nienoord met miniatuur stoomtreinen wordt gereden, is het een uitgelezen kans om juist rond Hemelvaart gasten uit de hele wereld hier met eigen modellen over de rails te laten rijden. De locatie en faciliteiten maken dit evenement uniek, zowel voor deelnemers als voor bezoekers.

Uniek dit jaar was dat op zaterdag 16 mei de gehele dag in het teken stond van het goede doel Make-a-Wish. Er is die dag maar liefst € 1015,90 opgehaald zodat er weer nieuwe wensen vervuld kunnen worden. ‘s Avonds was er een benefietconcert met bekende regionale artiesten. Eltjo van Wijk en Dirk Jan Mollema hebben met veel plezier en enthousiasme gezongen.

Dit jaar lagen de LGB-baan en de H0-modelspoorbaan er ook weer prachtig bij. Afgelopen winter hebben de vrijwilligers van Familiepark Nienoord hard gewerkt aan deze banen. Met bij de LGB-baan een nieuw ballastbed, veel mooie aankleding en ook nieuwe bruggen.

De Plantjesmarkt die voor de tiende keer voor het Infocentrum gehouden werd tijdens Hemelvaart is ook weer goed bezocht. Er zijn veel planten, kruiden en andere leuke tuinaccessoires verkocht.

Kortom het was een weekend vol verrassingen op Landgoed Nienoord!

Bekijk het bericht: Openingsdag 42ste editie van de Stoomdagen!

Archieffoto: Jordi Haverdings/InfoLeek.nl

   
Back to top button