Jarenlange inzet van Stichting Open Monumentendag beloond!

WESTERKWARTIER – Jan Oomkes, Arine Brusse, Egbert Gotink, Jantienus Bakker, Frank Broersma en Greet van Dijk, die jarenlang bevlogen in de gemeente Zuidhorn de thema-avond en open monumentendag hebben ingevuld ontvingen tot hun verrassing de Steunpilaar 2019!

Op de verder succesvolle en goed bezochte avond in Hotel-Restaurant Aduard lieten Mien Westerkwartier (Westerkwartierse Taal) en Rederijkerskamer Ons Genoegen hun licht schijnen op het vroeger ook al levendige Westerkwartier.

Plekken van Plezier
Oude tradities in ere houden is belangrijk, vandaar dat de nieuwe Stichting Open Monumentendag Westerkwartier de inleidende informatie-avond net zoals de vm. Stichting Open Monumentendag Zuidhorn weer organiseerde in hotel-restaurant Aduard. Donderdagavond 12 september was het dan zo ver. Suxwort Zingt”, het koor uit Niehove, omlijste de avond muzikaal.

Het jaarthema “Plekken van Plezier” werd met leuke verhalen uit de praktijk uitgediept door Mien Westerkwartier en Rederijkerskamer Ons Genoegen: Hoe hebben mensen zich in de loop der eeuwen vermaakt, en welke monumenten zijn daarvoor het decor of het podium geweest? Met het thema Plekken van Plezier sloot Stichting Open Monumentendag Westerkwartier aan bij het actuele thema van de European Heritage Days 2019: Arts and Entertainment. De ongeveer 85 bezoekers vonden het een mooi spektakel!

Klaar voor 1e Westerkwartierder Open Monumentendag zaterdag 14 september
Na de uitreiking van de Steunpilaar 2019 én de succesvolle thema-avond ‘Plekken van Plezier’ kijkt het enthousiaste bestuur uit naar zaterdag 14 september. Arnold Bloem (Voorzitter; Marum), Jur Engels (Secretaris; Tolbert), Ruud de Jong (Penningmeester; Ezinge), Lex van Wijngaarden (Niehove) en Lieke van Poucke (Opende) kijken gespannen uit naar de eerste Open Monumentendag in het Westerkwartier en hopen op een mooie zonnige dag en veel bezoekers voor de 53 deelnemende Open Monumenten.

 

Back to top button