Tweede Kamer is voor avondklok vanaf 21.00 uur; het debat duurt voort

Landelijk – Een meerderheid van de Tweede Kamer is vóór een avondklok, maar wil die laten ingaan om 21.00 uur in plaats van 20.30 uur, wat het kabinet voorstelde. Dit blijkt uit het debat wat sinds donderdagmorgen 10.15 uur gehouden wordt vanuit Politiek Den Haag.

Premier Rutte benadrukte in het debat dat de avondklok echt tussen 20.00 en 21.00 moet aanvangen. “Anders heeft de maatregel onvoldoende effect. Daar moeten we gewoon eerlijk over zijn.” Volgens de demissionaire premier is de avondklok ‘simpelweg noodzakelijk’, omdat er nog steeds veel nieuwe besmettingen plaatsvinden bij bezoekjes thuis en de nieuwe mutaties van het virus nog besmettelijker lijken.

Een motie die coalitiepartij D66 donderdag tijdens het Kamerdebat gaat indienen, krijgt steun van in ieder geval VVD, CDA, ChristenUnie, SP en 50PLUS. Ook GroenLinks en PvdA zijn niet principieel tegen, maar willen zich van de noodzaak laten overtuigen door het kabinet. Een half uur later is voor hen niet het doorslaggevende argument.

Het debat is nog bezig en live te volgen op Ziggo kanaal 502. De Kamer zal later stemmen over de moties.

   
Back to top button