Opening Uitvaartwinkel Westerkwartier

WESTERKWARTIER – Uitvaartzorg Westerkwartier gaat haar kantoorpand met Uitvaartwinkel aan de Tolberterstraat 39 in Leek in gebruik nemen. De vestiging – voorheen VVV kantoor – opent op zaterdag 2 november van 10.00 tot 16.00 uur haar deuren.

Vanaf 4 november is de Uitvaartwinkel op werkdagen open van 9.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur. De Uitvaartzorg is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar op telefoonnummer 0594-517151.

̏ Door het groeiend aantal uitvaarten en het toetreden van Yvonne Struijck-Wilke (50)

– voorheen zelfstandig uitvaartverzorgster en manager bij een landelijke uitvaartonderneming – wordt een verhuizing naar een kantoorpand wenselijk ̋ , aldus Kars Velting (36), uitvaartverzorger en met Gerrie Schievink (43) oprichter.

Naast het kantoor, is er ruimte voor een persoonlijk gesprek over alle aspecten van een uitvaart.  ̏ De dood is een moeilijk bespreekbaar onderwerp en daarom zijn veel zaken rondom de uitvaart onbekend ̋ , zegt Yvonne. ̏ Daarom kwamen wij met het idee om Uitvaartwinkel Westerkwartier in het leven te roepen. Een informatiepunt waar men, onder het genot van een kopje koffie aan de leestafel, alles kan vinden wat te maken heeft met overlijden. Van boeken tot condoleancekaartjes, van urnen en assieraden tot het vastleggen van de laatste wensen. Informatie over te regelen zaken na de uitvaart of gewoon komen praten over het verlies. Wij staan voor iedereen klaar”.

 

Ook voor het bespreken en inventariseren van de afgesloten uitvaartverzekeringen kan men terecht bij de Uitvaartwinkel. Gerrie is ook gecertificeerd financieel adviseur. Door zijn jarenlange ervaring in de financiële branche, kent hij de soorten uitvaartverzekeringen dan ook als geen ander.  ̏ In de praktijk blijkt maar al te vaak dat de afgesloten verzekeringen niet aansluiten bij de wensen die men heeft, en dat na afloop vaak een forse aanvullende nota volgt. Betreurenswaardig en veelal te voorkomen door dit voortijdig te laten checken en actie te ondernemen. Een polischeck en verwijzing naar uw verzekeraar of tussenpersoon die wij kosteloos aanbieden, ̋  aldus Gerrie, want zelf bemiddelen doet de uitvaartonderneming niet.

 

Samen vorm geven aan het afscheid

Uitvaartzorg Westerkwartier onderscheidt zich onder meer door intensieve en professionele begeleiding, transparante manier van werken en betrokkenheid bij de uitvaart.  ̏ Persoonlijke en échte aandacht, vanaf de voorbespreking tot en met de nazorg, dat is wat wij vanaf de start zijn gaan bieden. ̋  Uitvaartzorg Westerkwartier verzorgt uitvaarten voor iedereen: traditioneel, kerkelijk of geheel in een eigen stijl met persoonlijke rituelen. ̏ Dus ongeacht of en hoe men verzekerd of lid is, iedereen kan 24 uur per dag een beroep op ons doen. ̋  Het werkgebied omvat de gemeenten Leek, Grootegast, Marum, Zuidhorn en Noordenveld. Wilt u een afspraak maken voor een gesprek bij u thuis? Belt u dan ook gerust naar bovenstaand telefoonnummer.

Back to top button