Gemeente Westerkwartier vraagt inwoners mee te denken over duurzame energie

WESTERKWARTIER – De gemeente Westerkwartier gaat werk maken van de overgang naar duurzame energiebronnen (energietransitie). Om plannen te kunnen ontwikkelen vraagt de gemeente naar de mening van de inwoners. Met een enquête en met gesprekken in de dorpen wil de gemeente een beeld krijgen van wat er waar en onder welke voorwaarden mogelijk is.

Enquête
Om een beeld te krijgen van de mening van de inwoners, zet de gemeente online een enquête uit. De vragenlijst is te vinden op www.overwesterkwartier.nl Hier is ook een lijst met veel gestelde vragen te vinden. Inwoners die vragen hebben, kunnen hun vraag mailen naar [email protected]. Inwoners kunnen de enquête tot 30 oktober 2019 invullen. Wethouder Hielke Westra verloot onder de inzenders tien bonnen ter waarde van € 50,-.

Gesprekken
Naast de enquête is de gemeente ook in gesprek over dit onderwerp met de inwonersorganisaties, zoals de verenigingen van dorpsbelangen, de energiecoöperaties, natuurorganisaties en branche organisaties in de gemeente.

Wethouder Hielke Westra: “Ook de gemeente Westerkwartier wil werken aan de energietransitie. We moeten van het gebruik van aardgas af en dat vraagt om maatregelen. Als gemeente kijken we naar ons eigen energiegebruik en hoe we daar nog meer op kunnen besparen, maar we moeten ook kijken naar het opwekken van duurzame energie in onze gemeente. We willen eerst van onze inwoners weten hoe zij tegen deze opgave aankijken, welke ideeën zij hebben en wat zij zien als de beste manier om het doel te bereiken.”

   
Back to top button