Openbare orde en veiligheid onder de loep in het Westerkwartier, denkt u mee?

WESTERKWARTIER – Het Westerkwartier gaat voor de komende 4 jaar nieuwe prioriteiten op het gebied van openbare orde en veiligheid vaststellen.

Dat doet de gemeente onder meer graag samen met haar inwoners, van jong tot oud. Daarom zijn ze de komende maanden op verschillende plekken in de gemeente te vinden, op de markt, op school en in het verzorgingshuis.

Het doel is om u en jou mee te laten denken over de vraag welke onderwerpen op het gebied van veiligheid de komende jaren extra aandacht verdienen. Moet er bijvoorbeeld meer geïnvesteerd worden in de aanpak van jeugdoverlast? Of juist verkeersveiligheid of de aanpak van hennepteelt?

De komende weken kunt u medewerkers van de gemeente vinden op de markten van Grootegast, Marum, Leek en Zuidhorn en dagen u dan uit om ‘op de stoel van de burgemeester te gaan zitten’ en 4 onderwerpen te prioriteren (van de 12) die volgens u extra aandacht verdienen. Uw input zal dan, samen met die van belangrijke partijen zoals politie en Openbaar Ministerie, worden meegewogen in het uiteindelijke veiligheidsplan. Op 24 oktober op de markt in Leek zal ook de nieuwe burgemeester aanwezig zijn om hierover in gesprek te gaan. Hieronder vindt u de planning:

Vrijdag 18 oktober 2019 van 9.00 tot 12.00 uur: Grootegast;
Vrijdag 18 oktober 2019 van 13.00 tot 16.00 uur: Marum;
Donderdag 24 oktober 2019 van 13.00 tot 16.00 uur: Leek (om ongeveer 14.30 uur is ook de burgemeester aanwezig);
Vrijdag 25 oktober 2019 van 13.00 tot 16.00 uur: Zuidhorn.

Back to top button