SKSG Zuidhorn organiseert ModderDag. “De grootste modderpoel in de wijde omtrek!”

Zuidhorn – Op donderdag 29 juni wordt het veld naast SKSG Noordster omgetoverd tot de grootste modderpoel in de wijde omtrek.

De boer Alex Dijkstra ploegt speciaal voor SKSG het hele veld om, zodat er een groot modderfestijn kan worden georganiseerd voor alle kinderen van de BSO’s van SKSG in Zuidhorn. Ruim 150 kinderen van alle BSO’s in Zuidhorn zijn hier welkom om lekker vies te worden. Kwalleballen, modderwerpen, een modderestafette; het staat allemaal op het programma!

Waarom Modderdag?
SKSG vindt beweging en buitenspelen heel belangrijk. Zo gaan ze bijvoorbeeld elke dag naar buiten met de kinderen. Op veel locaties van SKSG wordt Modderdag dan ook elk jaar gevierd. Alle peuterlocaties krijgen informatie met veel modderinspiratie zoals het maken van een blotevoetenpad, het spelen van modderspelletjes en kriebelbeestjes zoeken in de modder. Het belangrijkste is dat de kinderen lekker bezig zijn met zand en water en plezier hebben. Aan het eind van de dag krijgen alle kinderen een ModderDag diploma. Wist je dat een modderbad hartstikke goed is voor kinderen?

En wel om deze redenen:
• Kinderen voelen zich meer verbonden met de natuur
• Het stimuleert de fijne en grove motoriek
• Kinderen experimenteren en ontdekken
• Het is gewoon héél erg leuk!

Pijler Natuur & Duurzaamheid
Modderdag is de kers op de taart van de pijler Natuur & Duurzaamheid. In mei en juni staat deze pijler centraal en worden op de SKSG locaties activiteiten georganiseerd die met natuur en duurzaamheid te maken hebben. Door de natuur leren kinderen over oorzaak en gevolg. Ze ontdekken hoe de wereld werkt en hoe groot de wereld is. Daarbij zijn natuur en duurzaamheid onlosmakelijk met elkaar verbonden.

   
Back to top button