Help de politie in de zoektocht naar de dader van de Jumbo-incidenten (Video)

GRONINGEN –  De politie vraagt uw hulp! Sinds mei 2015 doet de politie onderzoek naar de incidenten bij Jumbo-supermarkten in Groningen en Zwolle waarbij een explosieve stof gebruikt is. De acties van de dader hebben alleen tot materiële schade geleid, er zijn geen slachtoffers gevallen.

De identiteit van de dader is bij de politie nog niet bekend. De politie en het Openbaar Ministerie doen er, samen met Jumbo, alles aan om een nieuw incident te voorkomen. Wij doen daarom een beroep op u. Helpt u mee de identiteit van de dader te achterhalen?Wij nodigen u uit om vooral met ons mee te denken in het onderzoek. Het kan zijn dat u informatie hebt over de Jumbo-incidenten en/of de dader. Wellicht herkent u de combinatie van items die we in dit dossier noemen? Of hebt u iets gezien wat voor het onderzoek van belang is. Laat het ons dan alstublieft weten!

In dit dossier leest u wat wij als politie tot nu toe gedaan hebben. Ook delen we specifieke informatie die naar voren is gekomen tijdens het onderzoek. Vanwege het opsporingsbelang maken we in dit stadium niet alle details bekend. Sommige informatie weet immers alleen de dader. Deze zogenaamde daderinformatie dient als bewijsmateriaal in het onderzoek.Uw tips, vragen en suggesties worden elke dag bekeken door een speciaal team. Hierna worden de reacties, waar mogelijk, toegevoegd aan dit dossier.

Voor de leesbaarheid spreken wij in het dossier over ‘hij’ en ‘dader’. Het is echter niet met zekerheid te stellen dat de dader een man is, maar wij houden hier sterk rekening mee. Daarnaast is het nog niet duidelijk of er sprake is van één dader of meerdere daders.

Het complete dossier over de Jumbo-incidenten vind je hier: POLITIEDOSSIER

Help ons in de zoektocht naar de dader van de Jumbo-incdidenten#onderzoekjumbo #denkmee

Posted by Politie Groningen Stad & Haren on donderdag 13 augustus 2015

   
Back to top button