Let op: Nu al forse vertraging (10 kilometer) tussen Leek en Groningen. Vanaf vandaag één rijstrook beschikbaar

Leek/Groningen – Op de A7 van Leek richting Groningen is momenteel sprake van bijna 10 kilometer file/langzaam rijdend verkeer. Dit zorgt voor een vertraging van bijna een uur. De oorzaak van deze file is dat er sinds vandaag ter hoogte van de werkzaamheden bij Groningen nog maar één rijstrook beschikbaar is, meer informatie hierover lees je hieronder.

Van maandag 13 maart 06.00 uur tot vrijdag 24 maart 22.00 uur is er op de A7 tussen Hoogkerk en afrit 36 Groningen-West een rijstrook afgesloten voor verkeer richting Groningen. Er blijft één rijstrook beschikbaar voor verkeer richting Groningen. Na 24 maart rijdt het verkeer hier weer op de versmalde rijstroken, maar zijn er in beide richtingen wel weer twee banen beschikbaar.

Vooral in de ochtend- en avondspits verwachten we files vanwege deze afsluiting. Automobilisten naar Groningen zouden daarom goed op P+R Leek kunnen parkeren en verder met de bus. De bussen kunnen op de A7 via de vluchtstrook langs de file rijden. Houd wel rekening met mogelijke stakingen van het OV in deze periode.

Werkzaamheden
Na 24 maart rijdt het verkeer hier weer op de versmalde rijstroken, maar zijn er in beide richtingen wel weer twee banen beschikbaar. Van 17 april tot 15 mei en later in de zomer gaat deze rijstrook weer dicht. Ook enkele op- en afritten gaan dan dicht. De afsluitingen zijn nodig voor het project Aanpak Ring Zuid.

   
Back to top button