Gymnasium op de Lindenborg viert de BGD

LEEK – December is in Leek de maand van de traditionele Binnenschoolse GymnasiumDag (stiekem met hoofdletters) op de Lindenborg. Wanneer de dagen korten, verlengt zich de gezelligheid binnen school.

Deze bijzondere dag is een verrukkelijke gelegenheid ons te onderscheiden van al die andere leerlingen die in hetzelfde schoolgebouw hun havo- en atheneumlessen volgen. Dit jaar viel De BGD op dinsdag 8 december. Zochten we voorgaande jaren nog wel eens naar een overkoepelend thema, nu mochten de collega’s die een workshop begeleidden een geheel eigen keuze maken uit de persoonlijke sterke en gymnasiaal verantwoorde punten. Dit resulteerde in een appetijtelijk aantal activiteiten, gearrangeerd in een bonte bundel bezigheden.

Aanschuiven dus en twee keer vijf kwartier aan de slag in een gemengde groep van klas 1, 2 en 3 gymnasium en met de speculaaskruimels nog tussen de tanden deze nu zetten in uitdagingen op negen vlakken. Men snuffelde aan Chinees of Hebreeuws, was welkom bij de Romeinen, bestudeerde het christelijk kruis als martelwerktuig, fietste door klassiek Leek, verwerkte filmisch een metamorfose van Ovidius, boog zich over leven en tijd van Shakespeare, ging op ontdekking in de wereld van het Griekse theater of ontwierp een reisfolder voor een bezoekje aan een Grieks eiland. Elkaar leren kennen en waarderen is de smakelijke bijvangst van samenwerken in door de leerjaren heen snijdende workshopgroepjes. Bijgaande fotootjes geven ook u een vleugje verbondenheid met onze gymnasiasten op wie we trots zijn.

“En de leerlingen van klas 4, 5 en 6 dan?”, zult u vragen. Ook daar hanteren we een al traditie geworden rolverdeling. Klas 4 en 5 maakten voor ca. 140 man een klassieke lunch met alles erop en eran. Ook dit jaar was het smikkelen en smullen, terwijl we toch al niets tekort kwamen tijdens de koffiepauze waar de begeleidende lekkernijen door klas 1 gymnasium waren gemaakt, zoals te doen gebruikelijk. Klas 6 is de enige jaarlaag die alleen consumeert en niet produceert: zij volgden alle lessen en kwamen alleen eten. Hun eerste zorg is immers hun eindexamen te halen met uitzonderlijke uitslagen en zo onze examenresultaten op het gewenste hoge niveau te houden.

In de middag met precies 100 man naar de Winsinghhof voor de film “To Rome with love” van Woody Allen, een heerlijke zwijmelfilm met schitterende beelden van de stad Rome, waar al onze gymnasiasten een bezoek gebracht (zullen) hebben voordat ze gediplomeerd onze school verlaten. Al met al een BGD die met een dikke plus erbij kan worden opgetekend in de annalen van de Lindenborg.

   
Back to top button