Nieuwe Qbuzz dienstregeling vanaf 15 december, in de ochtendspits elke 7,5 minuut een bus

LEEK/REGIO – Op 15 december 2019 gaat de nieuwe Qbuzz dienstregeling in voor 2020. Voor bijna alle lijnen wijzigen de vertrektijden. Daarnaast wijzigen op een aantal lijnen de routes.

Verder veranderd de manier van de betaling in de bus, het kopen van een los kaartje kan per 15 december alleen nog met PIN/creditcard. Met contant geld betalen is vanaf dan niet meer mogelijk.

Lijn 3
In het drukste half uur gaat lijn 3 iedere 7,5 minuten rijden in plaats van iedere 10 minuten. In de ochtend zal de eerste rit vanaf de Bousemalaan in Tolbert gaan rijden om 5:14 uur.

Schonere bussen
Een groot deel van het wagenpark van Qbuzz wordt schoner. Zo gaan de stadsdiensten volledig elektrisch rijden, de streekdiensten deels en komen er meer waterstofbussen. De bussen op diesel gaan op een schonere vorm daarvan rijden. Er komt een app (Q+) voor reizigers waarbij er onder meer actuele informatie bij vertragingen en omleidingen is.

Vanaf 18 november kan je ook via de reisplanner een reis na 15 december plannen. In het onderstaande overzicht staan de belangrijke wijzigingen en de grote wijzigingen op de buslijnen. Alle overige informatie en wijzigingen kunt u vinden op www.qbuzz.nl/gd

Overzicht met wijzigingen per lijn
Download het overzicht als PDF

Back to top button