Pelletkachel zorgt voor rookontwikkeling in woning in Tolbert

TOLBERT – De brandweer is dinsdagmiddag rond kwart voor vier opgeroepen voor een schoorsteenbrand aan ’t Emmerrik in Tolbert.

De bewoners hadden een pelletkachel aan staan waarbij ineens rook vrij kwam en dit in de woning terecht kwam. Omdat ze dit niet vertrouwden hebben ze 112 gebeld en is de brandweer van Leek met spoed met twee voertuigen ter plaatse gekomen. Daarnaast is de hoogwerker van brandweer Groningen ook ter plaatse gekomen om vanaf het dak de kachelpijp te kunnen controleren. De brandweer heeft binnen met een warmtebeeldcamera een controle uitgevoerd om te kijken of er mogelijk brand was achter de koof van de kachelpijp, hier was geen sprake van.

De rookgassen zijn met een overdrukventilator uit de woning geblazen. Ook vanaf de bovenkant van de pijp werd geen brand ontdekt en kon de brandweer na een klein uur weer retour richting de kazernes. Wat de oorzaak is geweest van de rookontwikkeling is niet bekend.

Foto’s: Jordi Haverdings/InfoLeek.nl

 

Back to top button