Kom treintje rijden tijdens Kleintje Stoom op Nienoord

LEEK – Na het grote succes van de grote Internationale Stoomdagen in mei komen we 19 en 20 oktober  nog een keer bij elkaar om “af te stomen”.

Het hele weekend rijden de dampende stoomlocomotieven door de bossen van Landgoed Nienoord. Bij station Nienoord worden kaartjes verkocht voor een ritje in een van de stoomlocomotieven.

 

Het is al een jarenlange traditie dat er aan het eind van het seizoen nog eenmaal een aantal stoommodelbouwers bijeenkomen om zogezegd af te stomen. De stoommodellen gaan de winterdagen in revisie om volgend jaar weer optimaal te kunnen stomen op de verschillende evenementen in Europa. Dit is het laatste weekend  dat ze allemaal samen over de rails van Nienoord en de Genzelbaan rijden.

En natuurlijk is Familiepark Nienoord ook gewoon geopend om uitgebreid te spelen.

 

Genzel’s tweede locomotief

Na 20 jaar werken aan zijn tweede locomotief, kunnen bezoekers  tijdens Kleintje Stoom ook de aanwinst van Kejo Genzel komen bewonderen. De proefritten met passagiers op zaterdag 28 september in Familiepark Nienoord verliepen vlekkeloos. Dus dat beloofd veel goeds voor 19 en 20 oktober.

 

Praktisch

Voor wie: trein en stoomliefhebbers

Wat: Kleintje Stoom

Waar: Familiepark Nienoord

Wanneer: 19 en 20 oktober

Hoe laat: 9.30 – 17.30 uur

Kosten: € 7,00 per persoon, inclusief één treinrit

Meer info: www.landgoednienoord.nl

Back to top button