Nieuw in het dorp: Sophie Winters start met StudieKeuzeOpMaat

LEEK – Op 1 december is Sophie Winters in Leek gestart met StudieKeuzeOpMaat Groningen.

Na meerdere jaren als HR Adviseur te hebben gewerkt werd Sophie gevraagd om zich aan te sluiten als StudieKeuze Coach bij StudieKeuzeOpMaat een landelijke organisatie met StudieKeuze Coaches. Na het afronden van de opleiding tot StudieKeuze Coach is ze nu officieel begonnen met haar eigen praktijk in Leek.

Gemiddeld stopt rond de 30% in het eerste jaar met zijn of haar studie. Volgens een artikel in het AD deze zomer geeft bijna de helft van de studenten die stopt of switcht naar een andere opleiding verkeerde verwachtingen aan als belangrijkste reden. Ook werd een gebrek aan motivatie als belangrijke reden gegeven.

Veel scholieren en studenten hebben moeite met het kiezen van de juiste studie, omdat er zoveel studies beschikbaar zijn dat door de bomen het bos niet meer wordt gezien. Leg daar de druk van de toekomst bij en de keuzestress in compleet. StudieKeuzeOpMaat helpt scholieren en studenten om met een zelf ontwikkelde methodiek deze keuze te maken.

Het studiekeuzetraject biedt individuele begeleiding en bestaat uit 6 tot 8 gesprekken waarin er ingezoomd wordt op de persoon, de capaciteiten, en de interesses. Met verscheidene tests en opdrachten wordt het voor de scholier/student steeds duidelijker welke studies bij hem/haar passen. Er wordt uitgebreid naar de studies gekeken zodat er geen verkeerde verwachtingen ontstaan, wat studie uitval vergroot. Dit blijkt ook uit een onderzoek onder jongeren die zo’n traject hebben gedaan bij StudieKeuzeOpMaat: 86% bleek succesvol te zijn in zijn of haar studie.

Bij StudieKeuzeOpMaat eindigt een traject pas als er een keuze is gemaakt. Ook een traject op maat kan worden aangeboden, bijvoorbeeld voor een Masterkeuze of als je naar het buitenland wilt.

Wekelijks wordt er een blog geschreven over een actueel studiekeuze onderwerp, zeker interessant om te volgen als je nu in je (pre)-eindexamen klas zit of kinderen hebt in die leeftijd.

Voor meer informatie of vragen:
www.studiekeuzeopmaat.nl
[email protected]
06 15 28 92 18
t Zuden 51, Leek

   
Back to top button