Marskramer Marum ontmoedigt aanschaf slagroompatronen voor het gebruik van lachgas

MARUM – Donderdagmiddag 20 december heeft wethouder Elly Pastoor een bezoek gebracht aan de Marskramer in Marum. De reden hiervoor was dat ze de ondernemers persoonlijk wilde complimenteren voor het feit dat ze de aanschaf van slagroompatronen voor het gebruik van lachgas ontmoedigen.

De patronen liggen niet in de winkel, maar kunnen alleen via een medewerker verkregen worden. Dit werkt drempelverhogend. De medewerker vraagt waarvoor het nodig is en geeft het product niet zomaar mee, zeker niet aan jongeren. Hierdoor worden er minder patronen gekocht voor recreatief gebruik van lachgas als roesmiddel.

Lachgas gebruiken is niet verboden volgens de wet, maar is wel schadelijk voor je gezondheid. Het is meestal verkrijgbaar in lachgaspatronen voor slagroomspuiten.

De gemeente Westerkwartier is blij met dergelijke initiatieven en hoopt dat meer ondernemers zo handelen of dit alsnog gaan doen. Wil je meer weten over lachgas en de risico’s ervan? Lees de informatie van het Trimbosinstituut.

Back to top button