Leekster Eagles gehavend uit de strijd tegen Texel Futsal

LEEK – Leekster Eagles moest afgelopen vrijdag aantreden op Texel tegen de futsallende eilanders.

De Eagles begonnen de wedstrijd flitsend, binnen drie minuten was het Handrit Hoxhaj die de stand op 0-1 zette. Twee minuten later was het broertje Petrit die het scorebord naar de 0-2 bracht. Het sterk spelende Texel Futsal was ondertussen van de schok bekomen en schopte in de zesde minuut de bal binnen de lijnen van het Eagles doel. Na ruim zeven minuten werd Erwin Mensink wederom gepasseerd en de stand stond weer gelijk; 2-2. Dit was een wedstrijd zoals het publiek het graag ziet. Twee teams aan elkaar gewaagd, sportief en beiden strijdend om als overwinnaar uit de bus te komen. Twee minuten later was het wederom Texel dat scoorde; 3-2. Wasim el Baroudi wist de stand daarna weer recht te trekken. Het slotwoord in de eerste helft was aan Texel 4-3 nog gevolgd door twee gele kaarten die over de beide teams werden verdeeld.

In de tweede helft raakte Wasim  geblesseerd aan zijn elleboog door een ongelukkige val en moest daardoor het speelveld verlaten.

Daarna gebeurde het wat er zo vaak gebeurd. De spelers van Leekster Eagles raakten gefrustreerd door de ongelooflijk rare beslissingen van de arbitrage. Hierdoor vergaten ze zich te focussen op het voetbal. Ondertussen vergrote Texel de voorsprong naar 5-3. Bas Lulofs mocht het veld verlaten nadat hij commentaar op de leiding gaf. Freddie van de Velde en Karim Layeb kregen vervolgens om niets geel van de arbitrage. Voor Karim was dit de tweede geel en hij mocht het veld verlaten. Nadat Handrit Hoxhaj als aanvoerder  verhaal ging halen bij de scheidsen mocht hij ook het rood ontvangen. De twee man minder resulteerde in 6-3. De één man minder mocht geen resultaat opleveren voor Texel. De nog niet geheel van blessure herstelde Marwin van Wijk stond op om als vliegende keep het veld te betreden. Met nog ruim zes minuten op de klok was de 7-3 een feit. Na een door Texel gemiste 10 meter trap werd de herkansing benut en de eindstand was 8-3.
Een sportieve wedstrijd die op een ongelooflijke manier werd verstoord door de beide heren met de fluit. Het probleem is echter dat onze spelers hier niet mee kunnen omgaan. Hopenlijk een wijze les.