Leekster Eagles A1 speelt thuis tegen Grijpskerk/’T Huys 1

LEEK – Bij binnenkomst van de hal stond Leekster Eagles A1 achter. Een blik op het veld deed me vermoeden dat deze nog erg jonge mannen het wel zwaar zouden moeten hebben bij de mannen Zaal 1e klasse B. De spelersgroep van de A1 bestaat voor meer dan de helft nog uit B-junioren, waarvan een groot deel zelfs nog 1e jaars (14 jaar).

Bij Grijpskerk spelen er voornamelijk volwassen mannen. Logisch??? Ja, er is namelijk geen jeugdcompetitie en dus moeten de jongeren het wel opnemen tegen de senioren. Vanuit de jeugdafdeling is er bewust op ingezet om juist extra te investeren in de zeer talentrijke lichting B/C-junioren van vorig seizoen. Deze groep is doorgeschoven naar de A-junioren, waarvan in vergelijking met vorig seizoen slechts 1 speler in de selectie is gehandhaafd. Deze selectie is vervolgens onder leiding van een zéér ervaren trainer-coach geplaatst. Het resultaat, een zéér jonge gretige spelersgroep op een voor deze leeftijd zéér hoog competitienieveau. Velen hebben een droom: spelen in het 1e team van Leekster Eagles, de Eredivisie, Jong Oranje en daarna Oranje, met misschien wel Joshua St. Juste als hun grote voorbeeld. We zullen zien wat de toekomst voor ze brengt.

Op het moment van mijn binnenkomst staan ze dus achter, de rust valt in en de stand is 1-2. De trainer-coach, Theo van der Molen, liefhebber in hart en nieren, spreekt de groep toe en daarna kan het weer verder.

Of het nu kwam door Theo, het publiek, de spelers van het 1e team die kwamen kijken, een combinatie van … ? Het maakt niet uit. Er kwam een bepaalde grimmigheid over de jonge spelers van Leekster Eagles, Het in de eerste helft getoonde respect voor de grote mannen, die tot op dit moment nog ongeslagen waren, gleed van ze af. Vanaf dat moment was het de jeugd van Leekster Eagles die het spel bepaalde en zich niet meer zo gemakkelijk aan de kant lieten schuiven. Dit ontaarde in een ware veldslag waarbij de jeugd van Leekster Eagles steeds meer kansen creëerden en ook benutten. De keeper van Leekster Eagles, Frank Woldring, wist vele tegenstoten vakkundig af te wimpelen. En na een fantastische, spannende tweede helft ging de zoemer en gaf de klok een eindstand van 5-3 aan.

Doelpuntenmakers voor Leekster Eagles:

Mike Weidgraaf 2x

Daan Heemstra 2x

Jorn de Bruin 1x

   
Back to top button