Succesvol Impala zoekt versterking

LEEK – De afgelopen weken hebben de teams van Impala uit Leek goed gepresteerd op de verschillende toernooien. Als eerste waren op 29 april de jeugdteams aan de beurt om een plekje in de Topklasse te veroveren.

Meisjes A2, meisjes B1 en C1 mochten in hun thuishal spelen, door alle teams werden er mooie wedstrijden gespeeld. Meisjes B1 en C1 wisten zich hierbij te plaatsen voor de Topklasse. De andere teams mochten afreizen naar Sneek en Steenwijk, ook hierbij werden er goede zaken gedaan door de teams want meisjes A1 en meisjes C2 haalden ook de Topklasse.

De week erna was het de beurt aan drie seniorenteams; Dames 1, Dames 4 en Heren 2. Zowel Dames 1 als Heren 2 speelden om degradatie te voorkomen, Dames 4 mocht strijden voor een plekje in een hogere klasse. De aftrap werd genomen door Heren 2, zij waren na 2 wedstrijden al zeker van behoud in de eerste klasse. Daarna was het de beurt aan beide damesteams. Dames 1 verloor de eerste set tegen Exstudiantes maar wist zich te herpakken en de wedstrijd uiteindelijk met 2-1 te winnen. Bij de laatste wedstrijd tegen Lycurgus liet het jonge team van gemiddeld nog geen 17 jaar zien wat ze in hun mars hebben. De eerste werd de eerste set gelijk met een overtuigende stand gewonnen; 25-7, ook de tweede set werd ruim gewonnen met 25-17. Hiermee behoudt het eerste damesteam haar plaats in de promotieklasse. Dames 4 speelde tegelijk met Dames 1 twee mooie wedstrijden tegen Set Uppers en Olympia, beiden werden helaas verloren.

De week erop mochten nog eens 6 jeugdteams spelen voor een plek in de Hoofdklasse. Als eerste mocht meisjes C4 van start in Grijpskerk, helaas zonder positief resultaat. Jongens A en meisjes B3 waren actief in Heerenveen, beiden teams hebben mooie wedstrijden gespeeld en hebben zich geplaatst voor de Hoofdklasse. De andere teams speelden in de thuishal in Leek. Er werden spannende wedstrijden gespeeld en met een goed resultaat; zowel meisjes A2 als meisjes C3 wisten zich te plaatsen. Voor meisjes B2 werd het nog even spannend of zij de hoofdklasse zouden halen, een paar dagen na het toernooi werd bekend dat het ook dit team is gelukt om een plek te veroveren in de Hoofdklasse. Dit betekent dat Impala komend seizoen met vier teams in de Topklasse en vijf teams in de hoofdklasse speelt, een topprestatie!

Voor een aantal teams is het seizoen nog niet helemaal afgelopen. Er gaat twee teams naar het MJT in Doezum, namelijk een meisjes Atop en Meisjes A team, ook hier hoopt Impala weer goede resultaten te bereiken. Voor het komende seizoen is Impala nog op zoek naar spelers om verschillende teams verder te versterken. Met name Heren 1 is dringend op zoek naar spelers die de ambitie hebben om komend seizoen te promoveren naar de derde divisie, zij worden getraind door Mohamed Ramdhane. Daarnaast kunnen dames 2 (eerste klasse), Heren 2 (eerste klasse) en Heren 3 (tweede klasse) nog wat versterking gebruiken. Mocht je interesse gewekt zijn dan kan je contact opnemen met Iris Knoop, telnr. 0625100447 of per email: [email protected].

Foto: Wim van Urk (Dames 1 met trainer Jelte de Vries)

   
Back to top button