Leekster Eagles wint thuis met 9-5 van Arentsburg

LEEK – Vrijdagavond stond de belangrijke thuiswedstrijd tegen Arentsburg op het Programma.

Met 4 punten uit 4 wedstrijden hadden de Eagles nu niet de competitiestart waar men op had gehoopt dus de punten moesten vanavond in Leek blijven.

De eerste 10 minuten waren wat mat en kalm. Leek had wel een licht overwicht maar tot echt grote kansen kwam men niet. Ook Arentsburg liet in de eerste 10 minuten weinig zien. Daarna kwam het spel toch iets meer los en kroop Arentsburg ook meer uit haar schulp. Dit leidde tot een paar goede kansen voor de tegenstander maar de lat en 2 keer Erwin Mensink hielden de Eagles overeind.

Leek begon ook steeds slordiger te spelen en wist elkaar maar moeilijk meer te vinden. Zo kreeg Arentsburg steeds meer grip op de wedstrijd. Dit overwicht leidde de 0-1 in. Een strakke diagonale pass werd in een keer achter doelman Mensink geschoten. Marvin van Wijk was vrij snel daarna dicht bij de gelijkmaker maar zijn schot ging net naast.

Vlak voor rust kwam Arentsburg, na een goede combinatie, op 0-2. Zo stond er toch weer een teleurstellende achterstand op het bord bij rust en moest er zeker uit een ander vaatje getapt gaan worden in de 2e helft.

Leek kwam zeer sterk de kleedkamer uit en kwam binnen 2 minuten via Petrit Hoxhaj op 1-2. Dit gaf de burger weer moed om er toch nog iets moois van te maken. Leek had elkaar vast goed toegesproken in de rust want er stond een compleet ander elftal dan in de eerste helft.

Nadat Karim Layeb in de 6e minuut, na een knappe actie, de 2-2 had gemaakt was het Freddie van de Velde time. Nadat hij, via een veldgoal, Leek op een voorsprong had gezet (3-2) scoorde hij binnen 3 minuten 3 keer via een 10 meter bal 6-2. Dit leek met nog een minuut of 8 te gaan toch wel een redelijk veilige marge.

Nu is Leek ook wel goed in het weggeven van de voorsprong. Zo ook nu geschiedde want Jeffrey Ramkisoen maakt binnen 3 minuten er met 3 goals weer 6-5 van. Gelukkig was Leek op tijd weer bij de les en mocht Freddie van der Velde voor zijn 4e 10 meter bal gaan en 7-5 scoren. Vanaf toen ging Arentsburg met een vliegende keeper spelen en lagen er mogelijkheden voor Leek om de wedstrijd definitief te beslissen. Dit gebeurde dan ook want zowel Wasim el Baroudi als Freddie van der Velde wisten de keeper van afstand te verschalken en zo de eindstand op 9-5 voor de Eagles te laten uitkomen.

Conclusie is dat er 3 belangrijke punten gepakt zijn om zo toch nog een beetje aansluiting te houden met de top. De eerste helft was matig maar de 2e helft maakte veel goed en zagen we in ieder geval een strijdend Leekster Eagels.