Sparta snijdt zichzelf in de vingers tijdens wedstrijd tegen koploper WWC

Zevenhuizen – Afgelopen zaterdag stond er voor de Zoutman-formatie een belangrijke wedstrijd op het programma. Koploper WWC kwam op bezoek in Zevenhuizen. Sparta, dat de afgelopen weken haar gehele vorm is kwijtgeraakt, moest winnen om promotie in eigen hand te houden. Het weer was prachtig, publiek was aanwezig dus… een perfecte korfbalmiddag.

Sparta opende sterk, maar het was WWC dat elke keer weer op gelijke hoogte kwam. Beide ploegen kwamen niet echt in het gewenste spel, maar hadden verdedigend de zaken goed op orde. Dit resulteerde ook in een 6-6 ruststand. In de kleedkamer was Van der Lei duidelijk en stipte de punten aan waar verbetering in zat, zoals het iets dichterbij uitkomen voor het schot.

Kluts kwijtgeraakt
Na rust was het Sparta wat als eerste de korf vond, maar daarna raakten de Zevenhuisters de kluts kwijt en was het WWC dat via drie goals op rij op een 7-9 voorsprong kwam. Sparta vocht voor wat het waard was, maar kon nimmer meer gelijkkomen. Met wissels trachtte de coach nog om het tij te keren, maar bij 12-13 floot scheidsrechter Bekkema af.

Strijd om promotie
Wederom een verliespartij, maar dit keer een waarbij Sparta zichzelf in de vingers snijdt. Komende week zal er op donderdag gespeeld worden tegen DTG, maar zal het afhankelijk zijn van de overige uitslagen op zaterdag in de strijd om promotie! Mocht je de rood-zwarte equipe nog willen aanmoedigen, dan ben je donderdag om 20.45 uur van harte welkom in het Friese Wijckel!

   
Back to top button