Alle scholen, kinderopvang, sportclubs, horeca dicht tot 6 april in aanpak coronavirus

LANDELIJK – De scholen, kinderopvangcentra, sportclubs en horeca in heel Nederland moeten hun deuren gesloten houden tot 6 april. Deze verregaande maatregelen heeft het kabinet zondagmiddag genomen in de strijd tegen het coronavirus.

Alle horeca moet vandaag, 15 maart, om 18.00 uur de deuren sluiten. De scholen en kinderdagverblijven blijven alleen open voor kinderen van ouders die in vitale beroepen werken, zoals in de zorg of bij de hulpdiensten. Zo kunnen die ouders gewoon aan het werk blijven. Dat werd ook bekend gemaakt tijdens een persconferentie zondagmiddag.

CBR examens afgelast
Vanwege de recente ontwikkelingen rondom corona annuleert CBR in het hele land vanaf maandag 16 maart alle theorie- en praktijkexamens, tussentijdse toetsen, rijtesten en cursussen (alcohol en verantwoord rijgedrag). Dit geldt ook voor alle beroepsexamens.

Hotels open
Alle hotels in Nederland blijven tot nu toe wel geopend.

Toespraak minister Rutte
Premier Rutte spreekt morgen (maandag 16 maart) het land toe over de corona-crisis. Hij houdt om 19.00 uur een toespraak, die live zal worden uitgezonden door de NOS op televisie, radio en internet. Ook RTL zendt de speech uit.

   
Back to top button