Wegrestaurant In de Klaver in Niebert treft noodmaatregelen om truckers een douche en schnitzel te kunnen bieden

NIEBERT – Omdat door de corona maatregelen de restaurants in Nederland momenteel geen bezoekers mogen ontvangen heeft wegrestaurant In de Klaver in Niebert noodvoorzieningen getroffen voor de chauffeurs om ze alsnog een lekkere maaltijd en douche te kunnen bieden.

Het parkeerterrein is opengesteld en een unit met toilet en douche is op het terrein geplaatst zodat truckers zich daar kunnen opfrissen. Ook voor een maaltijd is er een plan bedacht en is er van maandag t/m donderdag van 17:00 tot 21:00 een beperkte keus aan warme maaltijden, welke telefonisch besteld kunnen worden.

Contactloos overdragen
De maaltijden kosten €15 inclusief blikje drinken, worden naar de vrachtwagen gebracht en moeten contant en gepast betaald worden. Omdat de werknemers dit contactloos willen overdragen aan de chauffeurs wordt de maaltijd in de warmhoudbak bij de vrachtwagen op de grond neergezet en legt de chauffeur het geld er naast die vervolgens de maaltijd mee neemt in de cabine. Naast warme maaltijden biedt In de Klaver ook lunchpakketten aan die besteld kunnen worden.

Zo veilig mogelijk
“Het is even behelpen maar laten we er samen voor zorgen om de situatie zo veilig mogelijk te maken zodat we het virus onder controle kunnen krijgen en geen nieuwe maatregelen opgelegd krijgen!” Schrijft In de Klaver.

Minder vrachtwagens
Door de coronacrisis is het in Niebert net als bij andere wegrestaurants een stuk rustiger. Normaal staan er doordeweeks tot wel vijftig trucks en tijdens de bietencampagne nog veel meer. De afgelopen avonden hebben zo’n 30 chauffeurs genoten van een lekkere maaltijd.

Foto’s: Jelte Haumersen/InfoLeek.nl

 

   
Back to top button