Nieuwe vlet voor waterscouting de Bevers dankzij anonieme donateur

Lettelbert – De jeugdvereniging Waterscoutinggroep de Bevers uit Lettelbert heeft zaterdag 13 mei een compleet nieuwe vlet mogen ontvangen van een anonieme donateur.

De afgelopen weken is er in het geheim door het bestuur gewerkt om de nieuwe vlet naar Lettelbert te krijgen en hem in de kleuren van de groep te schilderen. De vlet is gebouwd bij firma de Boer in Bleskensgraaf.

Verrassing
“De leden en belangstellenden van de groep waren geïnformeerd over de terugkomst van ons varend erfgoed, ms Zulthe. Deze sleper had een nieuwe opbouw gekregen en iedereen was zeer verrast bij de aankomst en de uitleg die werd gegeven over de nieuwe vlet. In de doopplechtigheid die volgde is de vlet Phoenicas (zuidoosten windrichting) gedoopt door 3 leden van de groep. Daarna was er voor alle aanwezigen nog een lekker lunch en is er ‘s middags direct met de nieuwe vlet gezeild.”

Plezier op water en leren zeilen
Waterscouting is een avontuurlijke bezigheid voor kinderen van 7 tot 18 jaar. Bij het clubhuis van de Bevers naast het watersportcentrum in Lettelbert beleven de Dolfijnen (7 tot 11 jaar) van alles op het water en op het land, van kanovaren tot het lopen van een speurtocht. De Zeeverkenners (11 tot 16 jaar) leren spelenderwijs zeilen op het Leekstermeer.

Meer informatie is te vinden op de facebookpagina “Waterscouting de Bevers”  Waterscouting de Bevers | Lettelbert | Facebook) of kan er een e-mail gestuurd worden naar info@scoutingdebevers.nl.

   
Back to top button