Update noodopvang en onderwijs gemeente Westerkwartier

WESTERKWARTIER – Naar aanleiding van de nieuwe maatregelen rond het coronavirus hierbij een update over de noodopvang onderwijs en kinderopvang.

Belangrijkste aanvulling hierin is dat er naast de opvang voor kinderen met ouders die werken in cruciale beroepen, er ook een aantal maatregelen genomen zijn om kinderen in kwetsbare situaties en/of met een sociaal medische indicatie extra te ondersteunen nu zij vanwege het coronavirus niet naar school of opvang kunnen gaan.

Hieronder volgt een overzicht van alle maatregelen:

Opvang voor kinderen van ouders in cruciale beroepsgroepen
De opvang die vanwege het coronavirus nu geboden wordt op de scholen en bij kinderopvang, is noodopvang. De noodopvang is bedoeld om ervoor te zorgen dat mensen in cruciale beroepsgroepen hun werk voor de samenleving kunnen blijven doen. De basisscholen en kinderopvangorganisaties bieden deze noodopvang op moment dat deze ouders zelf geen oplossing voor de opvang hebben kunnen vinden. U kunt als ouder contact opnemen met de eigen school of kinderopvangorganisatie. Maakte u tot nu toe geen gebruik van kinderopvang of buitenschoolse opvang, dan kunt u contact leggen met een kinderopvangorganisatie naar keuze.

Inmiddels heeft SKSG 24 uurs noodopvang (nacht- en weekendopvang) geregeld in de vorm van gastgezinnen. Indien u hier gebruik van wenst te maken kunt u contact opnemen met SKSG klantadvies 050 31 71 390, Whatsapp: 06 494 94 921 of [email protected]. Ook andere kinderopvangorganisaties hebben bereidheid getoond om 24 uurs noodopvang te willen regelen. Vraag bij uw eigen opvang naar de mogelijkheden.

Voor overige vragen over de noodopvang kunt u gebruik maken van het publieksinformatienummer 0800 1351. Daarnaast verwijzen wij naar de website van de rijksoverheid . Hier kunt u ook de lijst met “cruciale beroepen” vinden.

Onderwijs op afstand
Online lessen of andere vormen van afstandsonderwijs bieden de mogelijkheid om toch onderwijs te geven aan leerlingen die niet fysiek op school aanwezig zijn. Scholen zijn hiervoor zelf verantwoordelijk. Meer informatie op de site van de Rijksoverheid .

Mocht u niet beschikken over een laptop of tablet of als ouder, om wat voor reden dan ook, niet in staat zijn om de juiste begeleiding aan uw kind te bieden bij het volgen van onderwijs op afstand, dan kunt u dit aangeven bij de school. Zij zoeken vervolgens met u naar mogelijke oplossingen. De gemeente werkt hierin nauw samen met de scholen.

Opvang of begeleiding van kinderen in kwetsbare thuissituaties
Naarmate de crisis voortduurt en kinderen langer thuiszitten kunnen we ons voorstellen dat er onder bepaalde omstandigheden thuis spanningen ontstaan. Dat kan leiden tot kwetsbare situaties. De gemeente helpt bij het ontwikkelen van oplossingen op maat voor kinderen die daarmee te maken hebben. Dat geldt ook voor kinderen met een sociaal-medische indicatie. In sommige gevallen kan opvang, onderwijs of begeleiding buitenshuis nodig zijn. Neemt u in dat geval contact op met de mentor of intern begeleider van uw school of rechtstreeks met het team jeugd van de gemeente: 14 0594 of [email protected].

Algemene informatie coronavirus
Alle informatie over de gemeente Westerkwartier en het coronavirus

   
Back to top button