Groningse bibliotheken starten afhaalservice

GRONINGEN – Door het coronavirus zijn alle Groningse bibliotheken gesloten. Afgelopen week is Biblionet Groningen daarom een tijdelijke afhaalservice gestart waardoor leden toch boeken kunnen lenen.

Via de website www.biblionetgroningen.nl/afhaalservice kunnen bibliotheekleden maximaal 5 boeken aanvragen. Als je behoort tot de kwetsbare doelgroep of niet in staat bent naar de bibliotheek te komen, dan is er op een aantal locaties de mogelijkheid om de boeken te laten bezorgen.

Regels
Op de website wordt uitgelegd hoe de afhaalservice werkt en hoe je de boeken kan bestellen. Daarnaast geldt voor deze tijdelijk dienst:

– De veiligheid van de klanten en de medewerkers van de bibliotheek staan voorop. We houden ons dan ook strikt aan de richtlijnen van het RIVM. Daarom duurt het een aantal dagen voordat je boeken kunt ophalen. Wij willen er zeker van zijn dat het coronavirus zich niet via de uitgeleende boeken verspreidt.

– Het afhalen gaat contactloos. Onze medewerkers zetten een plastic tas klaar op de aangegeven plek. Deze kun je meenemen zonder dat er contact is met de medewerker.

– Je kunt alleen boeken aanvragen die aanwezig zijn in de bibliotheek waar je deze gaat ophalen. Op de website vind je een overzicht van deelnemende bibliotheken. In Oost-Groningen kun je boeken bestellen en ophalen bij de volgende bibliotheken: Veendam, Oude Pekela, Stadskanaal, Onstwedde, Winschoten, Bellingwolde, Finsterwolde, Blijham, Midwolda, Ter Apel en Vlagtwedde.

– Ga niet zonder afspraak naar de bibliotheek.

– Je kunt 5 boeken opgeven. Ze proberen elk geval 3 boeken voor je klaar te leggen.

Back to top button