Leekster Eagles speelt in de nacompetitie “thuis” in Drachten tegen HV Veerhuys

DRACHTEN/LEEK – Vrijdagavond 11 mei speelde Leekster Eagles in de nacompetitie “thuis”, maar dan in Drachten, omdat het Sportcentrum Leek niet beschikbaar was, tegen HV Veerhuys. De supporters uit Drachten en omgeving stelden dit “gelukje”wel erg op prijs. En spannend was het zeker.

In de eerste minuten van de eerste helft waren de Adelaars nog wat zoekende, met toch een beetje respect voor de tegenstander, waardoor Veerhuys de betere was. Binnen twee minuten wist Veerhuys gebruik te maken van het zoekende Leekster Eagles en bracht de stand in hun voordeel. Twee minuten later bracht Luciano Matulessey de stand gelijk. Daarna begon voor beide teams het gezoek naar een opening tussen de doelpalen. Uiteindelijk wist Veerhuys keeper Erwin Mensing te passeren. Met nog 30 seconden voor rust wist Mehdi Charaf-Eddine de stand gelijk te trekken en met een gelijk stand van 2-2 mochten de heren de kleedkamers opzoeken.

In de tweede helft was het wederom Luciano Matulessey die na een kleine drie minuten speeltijd de Eagles op voorsprong bracht. De Eagles begonnen gedurende de wedstrijd steeds sterker te spelen en de keepers hadden de handen vol om de ballen voor het doel te keren. Na tien minuten wist Veerhuys weer te scoren en de stand was wederom gelijk.

Twee minuten later mocht Erwin Mensink door een communicatiefout de bal uit het net vissen en de stand kwam op 3-4. Ondertussen waren de gemiste kansen voor Leekster Eagles allang niet meer op één hand te tellen en de wedstrijd ging in een hoog tempo door. De druk ging verder omhoog en ja ook oudgediende en nooit te beroert om een balletje te komen trappen Bas Lulofs was aanwezig en drukte zijn stempel op deze wedstrijd  door de stand weer gelijk te trekken naar 4-4.

Met nog vier minuten speeltijd kwam Roy de Vries goed voor het doel van Veerhuys en schopt de bal via een hakje van de tegenstander voorbij de keeper. De feestvreugde op de tribune duurde niet lang want niet kort daarna werd Erwin Mensink gepasseerd en de stand was weer gelijk. Beide ploegen wilden winnen en gooiden alles wat nog op te brengen was in de strijd. Het publiek genoot, maar voor de eindstand mocht het niet meer baten. Het was 5-5 en het bleef 5-5.

Vrijdag 18 mei is de return en zal één van de beide teams moeten winnen.

Spelers Leekster Eagles: Erwin Mensink, Jasper Siepelinga, Luciano Matulessey, Stefan Brouwer, Fabio de Matos Fernandes, Bas Lulofs, Delano Dussel, Mehdi Charaf-Eddine, Roy de Vries, Karim Layeb en Jeroen de Haan.

Foto’s: Antje van der Wal