Kinderen van de Van Panhuysschool ontbijten met burgemeester Hoekstra

LEEK – Donderdagmorgen om 08.30 uur brengen kinderen van de Van Panhuysschool in Leek een ontbijtje bij burgemeester B.C. Hoekstra op het gemeentehuis.

Ze geven met dat gezamenlijk Burgemeestersontbijt het goede voorbeeld in de week van Het Nationaal Schoolontbijt, waarbij ruim 500.000 kinderen ontbijten op zo’n 2.600 basisscholen.

Burgemeester Hoekstra onderstreept hiermee, net als zo’n 245 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel maken de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar en wisselen ze van gedachten.

Donatie aan de LINDA.foundation

Aan het eind van het ontbijt betaalt de burgemeester symbolisch voor zijn ontbijtje met een donatie aan de LINDA.foundation, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. Deze stichting bezorgt jaarlijks meer dan 2.000 Nederlandse gezinnen met kinderen onder de armoedegrens een onvergetelijke decembermaand, door ze eenmalig een set cadeaukaarten te geven waarmee ze boodschappen, kleding en cadeautjes kunnen kopen.

   
Back to top button