Groot onderhoud Zwemkasteel Nienoord bijna gereed

LEEK – Al sinds 31 december is het Zwemkasteel Nienoord gesloten vanwege groot onderhoud. Een team van specialisten is op 4 januari van start gegaan met de grote klus waarbij de water verwarm en zuiveringsinstallatie grotendeels vervangen is.

Eerst is een deel van het dak open gehaald om zo de oude filters met grote kranen naar buiten te kunnen hijsen. Vervolgens zijn er nieuwe filtersystemen geplaatst en aangesloten op het bestaande buizen netwerk. Tevens is er een nieuw en modern type waterzuiveringsinstallatie geplaatst die met behulp van UV (UltraViolet) licht het water reinigt. Dit zorgt er voor dat het chloorniveau naar beneden kan en het water schoner is.  Het water uit zowel het recreatiebad als het wedstrijdbad is er helemaal uit gehaald waarna de onderwaterverlichting is vervangen door moderne LED-verlichting die in kleur kan veranderen en in het wedstrijdbad voor een disco effect kan zorgen. De overige verlichting boven de beide zwemruimtes zijn ook vervangen door LED-verlichting met kleur. De CV installatie die moet zorgen voor een aangename lucht temperatuur is vervangen door een nieuwe compacte installatie.

Het recreatiebad is gevuld met 600.000 liter water en zal naar zo’n 30 graden verwarmd worden. Het wedstrijdbad is gevuld met 800.000 liter water wat naar zo’n 28 graden verwarmd zal worden. In totaal heeft het 7 dagen geduurd voordat beide baden volledig gevuld waren. Uiteindelijk heeft het complete onderhoud circa €350.000 gekost maar kan het Zwemkasteel met de moderne technologie weer jaren vooruit. Nu de laatste klussen gedaan worden en de puntjes op de i worden gezet hebben B&W vandaag een rondleiding gehad om de vernieuwingen onder eigen ogen te kunnen zien.

Opening
Het Zwemkasteel opent op maandag 8 februari het wedstrijdbad waarna het recreatiebad 1 a 2 weken later geopend zal worden. Dit maakt het Zwemkasteel bekend via de website.

   
Back to top button