Zevenhuizen staat op kerstavond stil bij de slachtoffers van onze vrijheid

Zevenhuizen – We vieren vrijheid jaarlijks op 5 mei en staan op 4 mei stil bij diegene die de grootste prijs hebben betaald voor onze vrijheid. Vrijheid is een werkwoord, daarom is het goed om ook op andere momenten stil te staan bij hen die hun leven hebben op geofferd voor onze vrijheid, vindt het Comité 4 mei Zevenhuizen. Zo ook afgelopen op kerstavond.

Al meer dan 25 jaar worden er op kerstavond kaarsen ontstoken op de Canadese begraafplaats bij Holten. In 2015 is het initiatief ontstaan om bij meerdere oorlogsmonumenten en oorlogsgraven kaarsen te laten branden. Dit om in de donkere tijd voor kerst stil te staan bij zij die voor onze vrijheid zijn gestorven. Dit jaar zijn er bij 98 oorlogsmonumenten en bij 22.092 oorlogsgraven in heel Nederland herdenkingskaarsen geplaatst.

Aangesloten bij initiatief
Het Comité 4 mei Zevenhuizen heeft zich enige jaren geleden aangesloten bij dit initiatief. Op kerstavond ontstak het comité bij het oorlogsmonument op de algemene begraafplaats en op De Haspel kaarsen. Hiermee staat het comité erbij stil dat Jan van Dijk (20 jaar), Jilko de Kleine (20 jaar), Fokke Hummel (27 jaar), Anton de Man (23 jaar), Geert Werkman (42 jaar) Ritze Vos (16 jaar), Dirk de Jong (21 jaar), Leo van Dongen (33 jaar), Gordon Hudson (27 jaar), Maurice Gant (22 jaar), Pieter Bolt (25 jaar), Pieter Krythe (19 jaar), Karst Roede (23 jaar) en Hielke Tel (24 jaar) hun leven hebben gegeven voor onze vrijheid. Opdat wij niet vergeten, lest we forget. Vrijheid is een werkwoord.

   
Back to top button