Gemeente betaalt mee aan zorgverzekering inwoners met laag inkomen

WESTERKWARTIER – Speciaal voor inwoners met een laag inkomen heeft de gemeente Westerkwartier samen met Menzis een zorgverzekering samengesteld: het Gemeentepakket. Hiermee wil de gemeente betreffende inwoners helpen goed en betaalbaar verzekerd te zijn.

Als inwoner van de gemeente Westerkwartier komt u in aanmerking als u een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm heeft.

Voordelen

Het Gemeentepakket geeft verschillende voordelen. De gemeente betaalt mee aan de zorgverzekering en Menzis geeft een collectiviteitskorting op de basisverzekering en de aanvullende verzekering . Daarnaast biedt de verzekering ruime vergoedingen voor brillen/lenzen, fysiotherapie, tandartskosten, enz. Als u kiest voor het pakket Garant Verzorgd 3, krijgt u het eigen risico van € 385,- ook vergoed.

Hulp bij het kiezen en overstappen: overstapcoaches

Op www.gezondverzekerd.nl vindt u informatie over het aanbod en de vergoedingen van de zorgverzekering van de gemeente Westerkwartier. U kunt online direct uw overstap regelen. Ook kunt u gebruik maken van een keuzehulp.

Heeft u meer hulp nodig bij het kiezen en overstappen, dan kunt u gebruik maken van een digitale overstapcoach. Vanwege de coronamaatregelen kunnen wij de gesprekken niet fysiek organiseren.

Lukt het u niet met behulp van de overstapcoach over te stappen, dan kunt u contact opnemen met welzijnsorganisatie Sociaal Werk De Schans via telefoonnummer 0594 745 620. Zij kunnen samen met u kijken hoe en waarin zij u kunnen ondersteunen.

Aanmelden

U kunt zich tot en met 31 december 2020 aanmelden. Menzis regelt dan de opzegging van uw huidige zorgverzekering.

   
Back to top button