Schaakkampioen Tijmen Hofstra verstevigt koppositie

Leek – Op de eerste clubavond van het nieuwe jaar wist Tijmen Hofstra opnieuw te winnen. Hij mocht het opnemen tegen gastspeler Tjeerd Santema, die ook schaakt bij de Groningse topclub SISSA. Nadat Tijmen gehaaid een pion op h2 had geslagen wist Tjeerd met een schijn loperoffer een pion terug te winnen. Het dame eindspel was remise te houden, echter het lukte Tijmen  de dames te ruilen en de winst was binnen.

Pieter steeg naar de 4e plaats nadat hij in een aanvallende en korte partij Jos Lugtenberg wist te verslaan. Gerrit Bies wist overtuigend van Ruud Poerstamper te winnen.

Boeiende partij
De partij tussen Gerwin Fokkema en Frans Huisman was bijzonder boeiend. Na een geniaal paardoffer op f7 wist Gerwin met zijn toren via b1 de zwarte stelling op b7 binnen te dringen. In het toreneindspel had Gerwin de keuze om met de e-pion of f-pion op te rukken. Hij rukte op met de e-pion, de f-pion was direct winnend geweest. Nu kon Frans zijn c-pion ook promoveren tot dame. Na deze hectiek werd remise overeengekomen. Uit thuis analyse de volgende dag bleek Gerwin gewonnen te staan, na wat schaakjes is de f-pion niet tegen te houden.

Jeugdleider Sander Bolhuis won van Sebastiaan de Jong nadat hij kans kreeg de zwarte rokadestelling open te breken met een loperoffer op h6 met mat als gevolg.

   
Back to top button