Nieuwe standhouders op Streekproductenmarkt Nienoord

LEEK – Zaterdag 6 juni is de Streekproductenmarkt Nienoord weer te vinden op het erf van Boerderij Oosterheerdt in Leek. Tussen 10.00 en 16.00 uur is de markt gratis te bezoeken.

Er zijn volop heerlijke streekproducten te koop: onder andere jam, honing, eieren, brood, kruiden, worst, veel verschillende groenten, asperges, aardappelen, fruit en appelsap.

Dit keer zijn er veel nieuwe standhouders:

Mattie Gelati komt in een karakteristiek, nostalgisch Italiaans ijswagentje vol met heerlijk biologisch schepijs. Er zijn maar liefst 23 verschillende smaken ambachtelijk gemaakt schepijs, waarvan 16 smaken bereid zijn met biologische melk.

Planten zijn te koop bij kwekerij De Groene Gast en ook bij Novatec. Deze laatste komt ook met vergeten groenten, van de kwekerij uit Leek.

Mariette’s Groente neemt onder andere rucola mee, raapstelen, snijbiet en groene & rode kropsla.

De Tuinen van Weldadigheid komt met ongewone groenten.

Natuurlijk zijn ook dit jaar weer de lekkere, verse asperges van Meinardi.

De Pannenkoekenburcht Nienoord bakt pannenkoeken op de markt, waarvan gratis geproefd kan worden. Voor het beslag worden alleen verse en regionale producten gebruikt: verse eieren, melk van een lokale boer en meel van de molen (een mengsel van tarwe, rogge en boekweit).

Midden op de markt kan gezellig koffie gedronken worden bij Stichting De Zijlen, een van de gebruikers van Boerderij Oosterheerdt.

Alle producten die op de markt verkocht worden, zijn in een straal van 40 kilometer rondom Leek geteeld, gekweekt of bereid. Door producten uit de omgeving te kopen, worden niet alleen lokale ondernemers gesteund maar eet je ook duurzame producten die geen lange reis afgelegd hebben.

Een overzicht van de standhouders is te vinden op de website van de markt: www.streekproductenmarktnienoord.nl.

Streekproductenmarkt Nienoord is ook te volgen via Facebook en Twitter.

   
Back to top button