Uitblinker John Boonstra neemt Rotak bij de hand in de Rodenburghal

LEEK – Afgelopen donderdag was het erop of eronder voor de tafeltennissers van Rotak. Zij ontvingen in de Rodenburghal de directe concurrent in de degradatiestrijd FTTC 3. Invaller Erik-Jan Pronk opende het ‘bal’ tegen de kopman van FTTC Douwe Reitsma.

Het bleek al spoedig dat Erik-Jan meer kans had op de overwinning, dan vooraf gedacht. Met slim spel en goed gebruik makend van zijn backhand tik kon hij een 2-0 voorsprong in games nemen. Douwe vocht zich goed terug in de wedstrijd en sleepte er een vijfde game uit. Daarin bleek uiteindelijk de sympathieke Rotakker de sterkste met 11-9. John Boonstra speelde vervolgens tegen Jan Bosgra en won, zonder te overtuigen, met 3-0. Lex Bruijn speelde daarna tegen de paraspeler Rudie van de Kooy. Het was te merken dat Lex met een compleet nieuw batje speelde, want de vastheid ontbrak volkomen. Prachtige ballen werden evenzo weer afgewisseld door onbegrijpelijke missers. Lex verloor ook terecht in vijven. Het dubbel was een prooi voor John en Lex die behendig wisten te profiteren van het feit dat de tegenstanders duidelijk niet op elkaar waren ingespeeld. Toen John daarna opnieuw een degelijke partij op tafel legde waarmee hij Douwe volstrekt kansloos liet, tekende zich een mooie avond af voor de Leeksters. Dat Erik-Jan vervolgens in vieren verloor van Rudie van de Kooy lag in de lijn der verwachtingen, evenals de winst daarna van Lex op Jan Bosgra in drie krappe games.

John Boonstra liet in zijn slotpartij tegen Rudie zien dat hij terecht de man van de avond was door de rolstoelspeler in vier games genadeloos van tafel te tikken, waarbij hij op een 1-1 stand de derde game zelfs met 11-0 naar zich toe wist te trekken. Lex won zijn laatste potje, zonder groots te spelen en sloeg de laatste bal in met de woorden ‘dit nieuwe batje heeft zeker potentie’.  Tot slot speelde Erik-Jan een puike wedstrijd tegen Jan Bosgra, waarin hij ook een 2-0 voorsprong nam. Net als in zijn eerste wedstrijd liet Erik-Jan de tegenstander terugkomen, waarbij wel gezegd moet worden dat Jan steeds beter ging spelen.

Erik-Jan slaagde er niet meer in om zijn spelletje op te dringen aan de tegenstander, waardoor deze wedstrijd in vijven verloren ging. De einduitslag van 7-3 betekent dat er een ongekend spannend slot komt aan deze competitie, waarin de nummers 3, 4 en 5 slechts 1 punt van elkaar verwijderd zijn, in de wetenschap dat nummer vijf het volgend jaar een stapje lager moet proberen. Volgende week zaterdag gaat het vlaggeschip van Rotak naar Leeuwarden met de opdracht om de schade zoveel mogelijk te beperken. Naast John Boonstra gaan er nl. twee invallers mee. Jan Dijkstra is helaas nog steeds geblesseerd en Lex Bruijn laat verstek gaan omdat hij voorrang geeft aan het coachen van het dames eredivisieteam van de ttv Hilversum.

   
Back to top button