Moeizame overwinning voor korfballers Sparta na eerste veldwedstrijd

Zevenhuizen – Zaterdag 22 april werd de veldcompetitie hervat. Sparta, dat koploper is van de derde klasse, trad aan tegen Boelenslaan/It Fean. Een bekende tegenstander waarin het vrijwel altijd spannend blijft. Zo ook afgelopen weekend…

Onder prima weersomstandigheden moest de Zoutman-formatie even zoeken. Boelenslaan/It Fean had het initiatief en was niet van deze af te staan. Via 0-2 kwam Sparta weer op gelijke hoogte, maar waren het telkens de Friezen die eerst weer scoorden. Sparta wist wel steeds de aansluitingstreffer te maken en bij 6-6 werden de kleedkamers opgezocht.

Regen maakt het niet beter
In de rust was Van der Lei duidelijk. Kansen af maken en het tempo omhoog. Het was inmiddels begonnen met regenen, waardoor het spel niet direct beter werd. Boelenslaan/It Fean liep uit naar 7-9, het signaal voor de coach om dames van vak te wisselen. Dit pakte goed uit en met vier goals op rij boog Sparta de achterstand om naar een 12-10 voorsprong. De gasten haakten nog een keer aan, maar daarna gooiden de Zevenhuisters de wedstrijd definitief in het slot, 14-12.

Twee wedstrijden
Na de meivakantie speelt Sparta twee wedstrijden in één week. De eerste is de kwartfinale van de A.P. Buitenbeker. De Pein komt op woensdag 10 mei op bezoek in Zevenhuizen. Deze wedstrijd start om 20:00 uur. Zaterdag 13 mei wordt er afgereisd naar Spannum waar om 17:00 uur het startsignaal klinkt. Alle support is van harte welkom!

   
Back to top button