Warm water gezocht om zwemvereniging Warmwaterzwemmers te redden

LEEK – Sinds 1999 biedt zwemvereniging De Warmwaterzwemmers uit Leek mensen met een lichamelijke beperking de gelegenheid sportief bezig te zijn. De vereniging telt 105 leden die wekelijks zwemmen en bewegen in zwemwater met een gemiddelde temperatuur van 34 graden.

Door sluiting van  het zwembad van De Zijlen op de locatie Sintmaheerdt en geen goede alternatieven dreigt ontbinding van de vereniging.

Op woensdag 13 mei kreeg het bestuur van De Warmwaterzwemmers de mededeling dat De Zijlen het besluit heeft genomen om het zwembad op de locatie Sintmaheerdt per 1 juli 2020 definitief te sluiten. De sluiting was al bekend, maar de coronacrisis heeft dit waarschijnlijk in een stroomversnelling gebracht.

Alternatieve locaties
Het bestuur heeft het afgelopen jaar gekeken naar alternatieve locaties, maar deze zijn (nog) niet gevonden. De omliggende zwembaden voldoen niet aan eisen van de doelgroep van de Warmwaterzwemmers. Meestal is de bad temperatuur te laag of is het bad niet toegankelijk voor mensen met een beperking.

Dit betekent dat straks 105 leden met reuma, heup- en knie problemen, of mensen met spieren en / of bewegingsproblemen niet meer kunnen zwemmen. Het bestuur hoopt dat de gemeente Westerkwartier nog wil meedenken met oplossingen, anders is het gedwongen een bijzondere algemene ledenvergadering uit te roepen met het voornemen om de vereniging te ontbinden.

Back to top button