Donateursactie voor Museum Nienoord

LEEK – Museum Nienoord start komend weekend met een donateursactie. Om het museum financieel en moreel een hart onder de riem te steken kan men voor € 10,- per persoon per jaar donateur worden. Het streven is 2000 donateurs in te schrijven.

Dit kan in het weekend van 12 en 13 december 2015 bij het bezoeken van de tentoonstelling van kindertekeningen, die zijn ingeleverd bij de intocht van Sinterklaas in Leek. De expositie in de tuinhal van Museum Nienoord is op beide dagen open van 13.30 tot 16.00 uur, de entree is dit weekend gratis.

Op zondag 20 december 2015 tijdens de kerstmarkt op landgoed Nienoord kunt u op de foto in een arrenslee, in een sfeervol winters Dickens-decor in de Oranjerie (bij de kassa). Wellicht een idee voor uw kerstkaart. Wordt u donateur dan is de foto gratis. Op 5 januari 2016 kan men ook donateur worden tijdens de nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis van Leek. Deze wordt gehouden van 16.00 tot 18.00 uur.

De tientjesdonateurs hebben op vertoon van hun donateurskaart gratis toegang tot de twee wisseltentoonstellingen in de tuinhal, op speciale donateursdagen. Deze dagen zijn in 2016 op zondag 3 april en zaterdag 10 september. Met deze donateursactie hoopt het museum op financiële en morele ondersteuning vanuit de regio, die belangrijk is ter ondersteuning van de subsidieaanvraag in het kader van de nieuwe provinciale cultuurnota 2017-2020.

Overigens kunt u ook ‘Vriend’ van het museum worden. Dan schenkt u per jaar minstens € 25,00. Daarmee heeft u een jaar lang gratis toegang tot het museum voor u en 1 partner, korting op evenementen en extra exposities en regelmatig een nieuwsbrief. Aanmelden hiervoor kan via de website www.museumnienoord.nl.

   
Back to top button