Drukke ochtend voor brandweer Leek

DSC_2197

LEEK – Vrijdagmorgen 18 januari was een drukke ochtend voor de brandweer van Leek. Even na 10 uur werd de brandweer opgeroepen voor een gebouwbrand aan de Feithsweg in Tolbert.

Bij Novatec bleek in het kantoorpand sprake te zijn van rookontwikkeling. Toen de brandweer arriveerde had de BHV inmiddels iedereen uit het pand geëvacueerd. Na onderzoek bleek dat er wandcontactdoos tussen het systeemplafond aanhet smeulen was. Deze beginnende brand was dan ook snel onder controle. Na een kwartier kon het personeel weer terug naar hun werkplek.

De brandweer was amper retour op de kazerne toen de piepers weer gingen voor een liftopsluiting aan het Synagogeplein in Leek. Hier bleek een mevrouw in de lift van een wooncomplex vast te zitten. Middels het handmatig laten zakken van de lift en de deuren te open kon de mevrouw bevrijd worden. De oorzaak was een technisch mankement. Tijdens deze inzet werd er buiten een brandalarm gehoord. Na onderzoek bleek in het Sintmaheerd complex 50 meter verderop door douchen het brandalarm af te zijn gegaan. Deze is gereset door de beheerder van het complex.

Foto’s: Herald Veenstra

Back to top button