Nieuw cultureel centrum AGORA in Leek officieel geopend

LEEK – Stichting Noordermaat heeft op vrijdag 11 september de deuren van cultureel centrum AGORA in Leek officieel geopend (voormalig Punt1). Tijdens de opening werden er verschillende activiteiten georganiseerd voor jong en oud.

Om 16.00 uur heeft wethouder Ben Plandsoen het stokje overgedragen aan Noordermaat directeur Peter Elmont. ’s Avonds heeft Charly Luske (bekend van The Voice of Holland) opgetreden in het cultureel centrum.

Bredere bestemming
Het nieuwe cultureel centrum AGORA krijgt een veel bredere functie dan voorheen. Naast toneel, theater en live concerten zal de vernieuwde toneelzaal ook worden ingezet voor lezingen en symposia. Verhuur aan bedrijven is daardoor ook een optie geworden. AGORA is bovenal een plek waar activiteiten worden georganiseerd voor jong en oud en inwoners van Leek elkaar op laagdrempelige wijze kunnen ontmoeten.

Spectaculaire opening
De parkeerplaats (Rodenburg 1b) is vanaf 15.00 uur omgetoverd in een speelparadijs vol met springkussens, glijbanen, een zwembad en een heuse hindernisbaan. Vanaf 19.00 uur was er live muziek van lokale bands gevolgd door een optreden Charly Luske. De toegang is gratis en er zijn voldoende parkeergelegenheden.

Foto’s: Jordi Haverdings/InfoLeek.nl

   
Back to top button