Wijzigingen in dienstregeling bussen in Groningen en Drenthe

GRONINGEN/DRENTHE – Van 5 juli t/m 15 augustus 2020 rijden bussen in Groningen en Drenthe de zomervakantiedienstregeling. Gelijktijdig met de start van de zomervakantiedienstregeling voert Qbuzz enkele wijzigingen door in de dienstregeling.

Kleine aanpassingen in vertrektijden
Op veel lijnen voert Qbuzz kleine wijzigingen in vertrektijden door om te zorgen dat bussen zo min mogelijk te vroeg of te laat langs haltes rijden. In enkele gevallen gebeurt dit in verband met langdurige werkzaamheden, zoals bij UMCG Noord en station Coevorden.

Soms een andere bus
Op enkele lijnen worden op bepaalde momenten grotere of juist kleinere bussen ingezet. Op lijn 83 Leek – Roden – Assen gaan bijvoorbeeld op zaterdag overdag grote bussen rijden in plaats van de huidige 8-persoonsbussen. Een deel van de ritten op lijn 44 Schoonebeek – Emmen gaat een half uur later rijden. Hiermee verbeteren reismogelijkheden naar het Ziekenhuis in Emmen.

Tijdelijk grote aanpassingen buslijnen De Marne vanwege werkzaamheden
In de zomervakantie vinden grootschalige werkzaamheden plaats aan de N361 tussen Groningen en Winsum. Gevolg is dat lijn 65 Zoutkamp – Winsum – Groningen niet rijdt tussen Winsum en Groningen. Reizen tussen Winsum en Groningen kan met de trein. Voor reizigers van/naar de wijk De Hunze in Groningen zal lijn 61 via een aangepaste route via De Hunze rijden.

Buslijn 163 Groningen – Lauwersoog rijdt deze periode een aangepaste route en stopt daardoor tussen Groningen en Vierhuizen niet op tussengelegen haltes.

Meer informatie over alle wijzigingen en de vertrektijden zijn beschikbaar op www.qbuzz.nl/gd

   
Back to top button