Dimbare LED lampen kopen voor sfeer in huis

INGEZONDEN ARTIKEL – LED lampen in huis heeft veel voordelen. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor het milieu. Als je dan ook nog een dimbare LED lampen koopt, zijn de mogelijkheden eindeloos om van jouw woning een sfeervolle woning te maken.

Voordelen van dimbare LED lampen
Met dimbare LED lampen haal je veel sfeer in huis. Maar op het moment dat je meer licht nodig hebt, kun je de lichtsterkte eenvoudig aanpassen. Er zijn talloze mogelijkheden voor het gebruik van LED lampen. LED lampen zijn een verademing voor het milieu. Ze zijn zeer energiezuinig door het lage energieverbruik. Hierdoor gaan ze ook nog eens lang mee. Wanneer ze aan het einde van hun levensduur komen, gaan ze langzaam minder licht geven. Hierdoor kun jij op tijd een nieuwe lamp kopen (we raden de online winkel Letsleds aan) zodat je niet zonder licht komt te zitten.

Creatieve ideeën voor het gebruik van dimbare LED lampen
LED lampen kun je in huis op verschillende manieren inzetten zodat ze zorgen voor extra sfeer. Zo kun je bijvoorbeeld de trap ermee verlichten. Plaats de verlichting op de muur of onderaan de leuningen van je trap voor een speels en sfeervol effect. Dit is ook nog eens een veilige manier om je trap te verlichten zodat je in het donker niet op zoek hoeft naar een lichtknopje.

Steeds vaker worden LED lampen ingezet in de slaapkamer. Vroeger had deze verlichting het imago om fel en ongezellig te zijn. Dat is gelukkig al lang niet meer zo. Zeker met dimbare LED lampen kun je een rustige en ontspannen sfeer creëren in je slaapkamer. Zo kun je de LED lampen naast je bed zetten of aan de muur hangen voor een speels effect dat toch rust uitstraalt. Of hang spotjes aan het plafond. Dit ziet er verzorgd en modern uit. Veel LED lampen zijn geschikt voor in de badkamer. Plaats spotjes in het plafond of bij de spiegel. Hiermee zorg je dat de hele spiegel gelijkwaardig verdeeld is met licht. Wanneer je spotjes in het plafond of onder het bad plaatst, krijg je een sfeervol effect waar jij je heerlijk in kunt ontspannen.

Zo kun je ook LED verlichting gebruiken in een vitrinekast of boven een mooi kunstwerk om een aantal objecten in huis extra aandacht te geven. Dit zorgt voor extra sfeer in huis en geeft een ruimtelijk effect. En zelfs in de keuken kun je mooi gebruik maken van LED lampen. Je kunt ze plaatsen onder je afzuigkap, zodat je beter kunt zien of je eten al gaar is. Maar je kunt zo ook mooi in het plafond of onder de keukenkastjes plaatsen. Zeker als je dimbare LED lampen gebruikt, kun je de sterkte aanpassen naar wat je aan het doen bent. Ben je aan het koken of snijden, is het fijn als je wat feller licht in de keuken hebt. Maar ben je er niet bezig en heb je een open keuken, is het mooi als je de verlichting wat lager kan zetten zodat je keuken er sfeervol uitziet. Op deze manier wordt je open keuken mooi betrokken bij je woonkamer.

LED lampen voor een sprookjesachtige tuin
En zelfs in de tuin kun je een prachtige sfeer maken met het gebruik van LED lampen. Zorg er wel voor dat je voor het gebruik in de tuin kiest voor waterdichte LED lampen. Je kunt met de LED lampen bijvoorbeeld je vijver in de tuin accentueren. Maar het is ook ideaal om de paden in je tuin met LED lampen te verlichten. Of zet een LED lamp op een verhoging. Dit zorgt voor extra veiligheid en sfeer in je tuin.

Back to top button