Ondernemers: ‘Verzilver uw dak met zonnepanelen’

PROVINCIE – De Provincie Groningen ondersteunt graag bij de eerste stappen om zonnepanelen op bedrijfsdaken te realiseren.

Waarom zonnepanelen?
De gemeente Westerkwartier wil werk maken van een gezonde en toekomstbestendige leefomgeving. Met deze gedachte omarmt de gemeente de ambitie om in 2030 een CO2 reductie van 50% te behalen en om in 2050 energieneutraal te zijn.

Duurzame energie opwekken met zon op (grote) daken is een oplossing die voor de hand ligt: de daken liggen er ongebruikt bij en de businesscase is aantrekkelijk. De techniek en ervaring om dit te realiseren is in Nederland aanwezig en het is goed voor een beter milieu. Kortom: een kans om uw dak nog beter te gebruiken!

Verzilver uw dak met zonnepanelen
U kunt SDE+ subsidie aanvragen bij de rijksoverheid om zonnepanelen op uw dak te realiseren. Voorwaarden om te kunnen aanvragen zijn:

  • De toestemming van de dakeigenaar, of huurder van een pand met toestemming van de dakeigenaar, voor plaatsing van zonnepanelen.
  • Grootverbruik aansluiting aanwezig of tegen acceptabele kosten aan te leggen.

Provincie Groningen heeft adviesbureau ‘Over Morgen’ en ‘Energie VanOns’ gevraagd om u te ondersteunen bij de eerste stappen. Dit begint bij het indienen van uw aanvraag bij de rijksoverheid voor een SDE+ subsidie wat voor u kosteloos is.

Wilt u meer weten? Meld u aan voor één van de vier webinars via deze link: https://overmorgen.nl/zonneenergie/.

Ze worden gehouden op:

  • Dinsdag 7 juli, 16u – 17u
  • Donderdag 9 juli 19.30u – 20.30u
  • Dinsdag 8 september, 16u – 17u
  • Donderdag 10 september 19.30u – 20.30u

Uw persoonlijke dakscan
Over Morgen kan van uw dak gratis en vrijblijvend een dakscan maken. Hierin wordt de potentie van uw dak duidelijk: krijgt u inzicht in het aantal panelen dat op uw dak past en de verschillende businesscases die daarmee gepaard gaan. Op basis hiervan kunt u ervoor kiezen om SDE+ subsidie op uw naam aan te laten vragen door Over Morgen en Energie VanOns. Na toekenning van de subsidie kunt u zelf aan de slag met de realisatie van zonnepanelen op uw dak.

Meer informatie over SDE+ subsidie, zonnepanelen op uw dak en de mogelijke businesscases vindt u in bijgevoegde brochure of via deze link: https://overmorgen.nl/verzilveruwdak/.

Wilt u meer weten achtergrond weten van deze regeling, lees het op de site van provincie Groningen: https://www.provinciegroningen.nl/actueel/nieuwsartikel/provincie-wil-zonnepanelen-op-bedrijfsdaken-stimuleren/

Ook kunt u contact opnemen via [email protected]

Back to top button