Waarschuwing van de politie of toch meer een hoax?!

WESTERKWARTIER – De politie in het Westerkwartier ontving dinsdagmorgen een melding van een oplettende inwoonster van Niekerk.

Mogelijk zijn er inbrekers op voorverkenning welke dan een markering achterlaten in de vorm van witte strepen op de muren/kozijnen/deuren van een woning waarvan zij denken dat de bewoners op vakantie zijn.

De politie heeft echter nog geen meldingen ontvangen van daadwerkelijke inbraken in de gemeente Westerkwartier waarbij er vooraf markeringen zijn aangebracht, maar wellicht houdt het verband met elkaar.

Eeuwenoud broodjeaapverhaal
Peter Burger, wetenschappelijk onderzoeker naar nepnieuws, ontkracht de waarschuwing van de politie via Twitter. ‘Daar is het oude broodje aap weer over de inbrekers die geheime tekens op je gevel zetten’, schrijft hij.

Alertheid tijdens vakantieperiode
Gaat u op vakantie? Vraag uw buren om een oogje in het zeil te houden. Sluit alle ramen en deuren goed af, en bewaar absoluut geen geld en (kostbare) sieraden in uw woning.

Politie Woerden
De politie Woerden schreef op Facebook dat er grote kans was dat de strepen waren geplaatst door inbrekers bij een voorverkenning. “De exacte betekenis van de strepen weten wij niet, maar het is in ieder geval erg verdacht.”

Inmiddels heeft de politie het bericht aangepast. “Wij werden door de gemeente Woerden gebeld en zij vertelden ons dat de strepen neergezet zijn door een bedrijf die kabels moet gaan trekken… In ons enthousiasme hebben wij te voorbarig een bericht opgesteld.”

   
Back to top button