Eerste bijeenkomst voor startende ondernemers groot succes

Westerkwartier – Dinsdag 4 april organiseerde gemeente Westerkwartier een bijeenkomst voor startende ondernemers. Deze bijeenkomst was een groot succes. Meer dan 50 geïnteresseerden kwamen op het programma in dorpshuis ’t Stuurhuus in Doezum af. Wethouder Marjan Sijperda van Economische Zaken opende de avond.

Relatie tussen ondernemers en gemeente belangrijk
Marjan Sijperda prees de starters dat ze het lef laten zien een eigen onderneming te starten. Wethouder Marjan Sijperda: “We willen het ondernemersvriendelijke klimaat in onze gemeente versterken. Daarom zetten we ons hard in voor ondernemers. Dit doen we door onze kennis en krachten te bundelen, zoals op avonden als deze. Hiermee versterken we samen het ondernemerschap in het Westerkwartier.”

Het programma bestond uit verschillende presentaties
Zo gaf Albert Koerts van de Kamer van Koophandel een aantal tips bij het maken van een ondernemersplan. Ook kwam de enthousiaste ondernemer Thijs van der Laan langs. Samen met zijn compagnon begon hij een paar jaar geleden Service Direct in Leek. Een specialist op het gebied van zwembaden en tuinen. Verder kwam Gerard Pit vertellen over het Ondernemersklankbord Drenthe-Groningen. Als laatste vertelde Johan Sportel hoe GroBusiness ondernemers kan ondersteunen.

Meer bijeenkomsten voor startende ondernemers
Direct na de inspirerende presentaties was er ruimte voor netwerkgesprekken. Deze werden net als de bijeenkomst erg nuttig en leerzaam ervaren. Daarop kondigde wethouder Marjan Sijperda aan om vaker bijeenkomsten voor startende ondernemers te organiseren.

Ondernemers die op de hoogte willen blijven, kunnen zich abonneren op de ondernemersnieuwsbrief. Dit kan via westerkwartier.nl/ondernemersnieuws

   
Back to top button