Inloopavond over aanpassingen Hoogwaardig Openbaar Vervoer Leek

LEEK – Op woensdag 24 mei 2017 vindt in het gemeentehuis te Leek een openbare inloopbijeenkomst plaats.

Tussen 18.00 en 20.30 uur kunt u vrij inlopen in kamer 0.44, waar medewerkers van gemeente en provincie voor u klaar staan om u informatie te geven over de voorgestelde aanpassing van de busroute Leek-Groningen. Het gaat om vier locaties, drie aan de Midwolderweg en één in de wijk Oostindie.

Midwolde
Voor de rotonde in Midwolde zijn de volgende maatregelen in voorbereiding: het rechtstreeks aansluiten van de bushaltes in de richtingen Leek en Groningen op de rotonde, het opwaarderen van oversteekplaatsen voor langzaam verkeer, het uitbreiden van stallingsmogelijkheden voor fietsers, het verplaatsen van informatiepanelen en het aanpassen van looproutes.

Oude Zuiderweg
Voor de bushalte Oude Zuiderweg nabij Landgoedcamping Nienoord worden de volgende aanpassingen voorbereid: een oversteekplaats voor langzaam verkeer, het verplaatsen van de aan de westzijde van de N372 gelegen bushalte naar de bebouwde kom, het uitbreiden van stallingsmogelijkheden voor fietsers, het verplaatsen van informatiepanelen en het aanpassen van looproutes.

Euroweg/Tolberterstraat
Ook bij de rotonde N 372 (Euroweg/Tolberterstraat) worden aanpassingen voorzien: de realisatie van twee bushaltes ten noorden van de rotonde met een eigen toe- en afrit, het opwaarderen van de bestaande oversteekplaats voor langzaam verkeer, het realiseren van stallingsmogelijkheden voor fietsers aan de westzijde van de N372, het plaatsen van informatiepanelen en het aanpassen van looproutes.

Oostindie
In de wijk Oostindie betreffen de werkzaamheden de eindhalte met een keerlus. Daarbij gaat het om de aanleg van een nieuwe rotonde op het kruispunt De Houtsingel – De Watersingel. De rotonde wordt gebruikt als keerlus voor de bus. Ook wordt het nieuwe woongebied De Hoven via deze rotonde ontsloten. Verder betreft het de aanleg van halteplaatsen met bijbehorende stallingsmogelijkheden voor fietsers ten noorden (eindhalte) en zuiden (in- en uitstaphalte voor de buslijn Oosterwolde – Groningen v.v.) van de nieuwe rotonde.

De ontwerpen voor bovengenoemde maatregelen kunnen vanaf 17 mei 2017 tijdens kantooruren worden ingezien bij het Klantcontactcentrum in het gemeentehuis te Leek. De ontwerpen kunt u ook raadplegen op de website van de provincie Groningen: www.provinciegroningen.nl/hovleek

   
Back to top button