Afsluiting Familieparkseizoen en treinmedewerker van het jaar

LEEK – Het seizoen is zondagavond feestelijk afgesloten in Familiepark Nienoord. Door het weer waren er niet veel bezoekers, maar met alle medewerkers en vrijwilligers hebben de bezoekers die er waren goed veel aandacht gekregen en zijn ze flink in de watten gelegd. Ook al was het met schrikeffect.

“Familiepark Nienoord heeft een goed jaar achter de rug,” begint Erik Emmink, de nieuwe manager van Stichting Landgoed Nienoord per 1 november, tijdens de afsluitende avond voor alle vrijwilligers en medewerkers. Met meer dan 100.000 bezoekers en een flink aantal mooie evenementen, zoals de 40ste editie van de Internationale Stoomdagen, de Telekids Fandag, een succesvol zomerprogramma met als afsluiter de Telekids Discoshow en vele kleinere evenementen, is er hard gewerkt en zijn er mooie resultaten behaald. “En volgend jaar gaan we het verder uitbouwen,” aldus Emmink.

Op deze avond werd ook de nieuwe treinmedewerker van het jaar bekend gemaakt. Dit jaar krijgt Peter de Boer de wisseltrofee mee naar huis. Hij werkt al sinds zijn twaalfde bij de treinen van Nienoord en heeft vier jaar geleden, met een aantal anderen, de VWCO (Vrijwilligerscoördinatie) opgezet van Nienoord Spoor. De Boer werkt ook op de Genzelbaan, doet verschillende treinprojecten en houdt zich in de winter bezig met het onderhoud van de treinen op Nienoord. Hij werkt graag op de achtergrond, aldus hemzelf, maar nam de trofee met dankbaarheid en een speech aan.

Familiepark Nienoord gaat weer open op zaterdag 29 maart 2014.

www.landgoednienoord.nl

Back to top button