Komende weken vele vrachtwagens op de weg wegens grondtransport vanuit Oostindie

LEEK – Vanaf deze week rijden vrachtwagens in opdracht van aannemer Van der Meer met grond vanuit de woonwijk Oostindie in Leek naar het project De Dijken-Bakkerom in het Zuidelijk Westerkwartier.

In totaal wordt er ruim 15.000m3 af-/aangevoerd. De werkzaamheden gaan maximaal vier weken duren en er wordt geprobeerd de eventuele overlast zo veel mogelijk te beperken.

Waarom aanvoeren?

Deze hoeveelheid grond hebben is nodig om alle werkzaamheden in het kader van de gebiedsontwikkeling in het Zuidelijk Westerkwartier, in het gebied Polder De Dijken Bakkerom, af te ronden. De grond zal zoveel mogelijk gelijk worden verwerkt in kades in het gebied of tijdelijk worden opgeslagen op een perceel nabij Mensumaweg 42. De grond wordt uiteindelijk gebruikt om de kade te bouwen langs de Mensumaweg. De geleverde grond ligt nu in depot in de nieuwbouwwijk Oost-Indië en is daar overtollig. Op deze manier kunnen de gemeente Westerkwartier en de gebiedsontwikkeling Zuidelijk Westerkwartier de handen in één slaan en kunnen ze elkaar helpen.

Tijden en route

Het transport vindt plaats op doordeweekse dagen en zal vroeg starten om 7:00 uur tot 16:00 uur. De vrachtwagens komen vol vanaf Oude Postweg/Noorderweg en draaien dan de Mensumaweg op, om daar te lossen. Op de terugweg gaan ze leeg over Mensumaweg/ Schillegepad over de A7 om zo richting Leek te rijden. Ze brengen deze grond in gesloten vrachtwagens en inspecteren dagelijks de rijroute en maken deze indien nodig schoon. Alle in te zetten vrachtwagens zijn individueel herkenbaar met een cijfer op de voorruit, mocht u ongeregeldheden waarnemen laat het de aannemer dan weten. Op bijgaande kaart ziet u de route.

Meer informatie?

Voor vragen of opmerkingen over het vervoer van de grond kunt u contact opnemen met Dhr. Bart Jan Prak van Prolander via 06-52401220. Wilt u meer weten het project kijk dan eens op www.zuidelijkwesterkwartier.nl.

   
Back to top button