Burgemeester Ard van der Tuuk opent Kindermaand in De Wilp

DE WILP – Vrijdag 18 september om 8:30 uur bezoekt burgemeester Ard van der Tuuk CBS De Wegwijzer in De Wilp voor de aftrap van Oktobermaand Kindermaand. Hij zal een spannend verhaal van Paulien Andriessen over de borg van Nienoord voorlezen aan de leerlingen van groep 5 tot en met 8.

Spanning in de grafkelder
Het verhaal heet ‘Spanning in de grafkelder’ is geschreven door Paulien Andriessen. Dit voorleesverhaal is een sterk ingekorte versie van het verhaal uit het boek ‘Een baantje op de borg’ met tekeningen van Yvonne Komduur. Voor Museum Nienoord schreef Paulien Andriessen vijf spannende verhalen die zich in de geschiedenis van de borg Nienoord afspelen en zijn samengevoegd tot één boek. Het voorleesverhaal is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar.

Oktobermaand Kindermaand
Tijdens de Oktobermaand Kindermaand kunnen kinderen van 4 t/m 12 jaar op een laagdrempelige manier kennis maken met kunst en cultuur. Verschillende instellingen in de drie noordelijke provincies openen in de weekenden in oktober hun deuren en organiseren gratis activiteiten voor basisschoolleerlingen. De aftrap van het evenement is de jaarlijks terugkerende voorleesactie van burgemeesters in de noordelijke provincies.

Meer informatie
Meer informatie over Oktobermaand Kindermaand is te vinden op www.kindermaand.nl.

Back to top button