World Cleanup Day, help je mee?! Afvalgrijpers te leen bij de gemeentewerven

WESTERKWARTIER – Zaterdag 19 september is het World Cleanup Day: de grootste wereldwijde zwerfvuilopruimactie die er maar is. Op deze dag kun je helpen (op een andere dag in deze week mag natuurlijk ook) om de gemeente Westerkwartier op te schonen.

Vanwege het coronavirus kunnen we niet massaal in grote groepen gaan opruimen, maar als iedereen nou een klein stukje stoep voor zijn of haar rekening neemt, komen we al ver. Wist u dat als 25% van de Nederlanders 1 stuk zwerfafval per dag zou opruimen, er geen zwerfafval meer is?

Afvalgrijpers te leen
Je kunt op World Cleanup Day je eigen afvalgrijpers of vuilniszakken gebruiken. Heb je die niet in huis, dan kun je een afvalgrijper lenen en vuilniszakken krijgen.

Op elke gemeentewerf staat bij de ingang een ton met prikstokken met afvalzakken. Inwoners kunnen vanaf woensdag 16 september tot en met 18 september tijdens werktijden een prikstok en zak ophalen (7.30 en 16.00 uur). Maandag 21 september kan de prikstok en het afval worden afgeleverd bij de werf tijdens de werktijden.

Adressen gemeentewerven:

  • Leek, Tolberterstraat 70,
  • Marum, Kruisweg 42-46,
  • Grootegast, Rondweg 15,
  • Noordhorn, Transportweg 2,
  • Grijpskerk, Kievitsweg 20,
  • Oldehove, Englumerstraat 6,
  • Aduard, Ruiterpad 2


Meedoen?
Wil je meedoen aan de World cleanupday, dan kun je een email sturen naar [email protected]. Ook voor vragen over deze dag kun je bij haar terecht.

Back to top button